admin

Goede banden

De zomervakantie komt er weer aan en honderdduizenden gaan weer met de auto op vakantie. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de auto technisch in orde is. De meesten gaan met de auto van te voren even voor een extra beurt naar de garage, zodat tijdens de lange reis naar Zuid-Europa je niet onverhoopt langs de snelweg stil komt te staan.

Toch vergeten veel mensen nog wel eens hun banden te controleren en het lijkt er op dat veel mensen door de kredietcrisis besparen op de banden en dus rijden op versleten banden of op autobanden die nodig vervangen moeten worden.

Mocht je bij een auto-ongeluk betrokken raken, kan het zelfs zijn dat je verzekering niet uitbetaald, omdat je nalatig bent geweest. Bovendien riskeer je een boete als je autobanden niet de minimale profieldiepte van 1.6mm hebben (boete voor 4 versleten autobanden is 300 euro).Tips om zuiniger met je autobanden om te gaan:

  • Controleer regelmatig de bandenspanning
  • Rijd rustiger, niet te snel optrekken en niet te agressief remmen
  • Zijn ze versleten? Sloperijen hebben soms verrassend goede banden
  • Trekt je auto naar één kant, laat ze dan uitlijnen

Bespaar niet op je eigen veiligheid. Autobanden zijn het enige contact met het wegdek en verantwoordelijk voor de lengte van je remweg.