admin

Als je door middel van cartuning de eigenschappen aan je auto verandert, is het soms noodzakelijk om de auto opnieuw te keuren. Dit eist de RDW, want na het tunen van je auto moet deze nog steeds aan de wettelijke eisen voldoen. Laat je de getunede auto niet opnieuw keuren, dan heb je kans dat je na een ongeval de schade niet vergoed krijgt via je autoverzekering. Je hebt een herkeuring nodig als je auto na het tunen meer dan 20% sneller wordt, meer lawaai maakt of meer dan 20% zwaarder geworden is. Door een hoger gewicht van je auto dien je vaak ook meer wegenbelasting te gaan betalen. Heb jij jouw auto laten spuiten of wrappen? Ook dan dien je dit aan te geven bij de RDW. Je krijgt dan een nieuw kentekenbewijs thuisgestuurd waarop de nieuwe gegevens van je auto vermeld staan.

Cartuning

Interieurschade aan je auto vergoed door autoverzekering

Natuurlijk kun je tijdens een cartuning ook besluiten het interieur van je auto aan te passen. Echter bij een autoschade blijft het niet altijd bij de buitenkant van de auto. Ook het interieur van je mooie getunede auto kan beschadigen op veel manieren. Of deze interieurschade gedekt is hangt af van de autoverzekering polis die je hebt. Bij sommige autoverzekeringen is het interieur standaard tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Bij andere autoverzekeraars is het mogelijk om voor schade aan het auto interieur een extra aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Na een cartuning je auto goed verzekeren

Het is natuurlijk noodzaak dat een mooi getunede auto goed verzekerd is. Vaak heeft het je een aardige duit gekost om jouw auto zo te maken zoals deze er nu uitziet. Daarom is het verstandig om in ieder geval een WA verzekering met beperkt casco te nemen. Je auto is dan ook verzekerd voor brandschade, natuurschade en ruitschade. Heb je echt veel geld uitgegeven aan cartuning dan is een allrisk autoverzekering helemaal niet gek om af te sluiten. Je krijgt dan ook de schade vergoed aan je eigen auto na een ongeluk. Ook dekt een allrisk autoverzekering meestal de interieurschade van je auto.

Interieurschade in je auto zelf betalen of opgeven aan de verzekering

Over het algemeen gaat het bij interieurschade niet om een extreem hoog schadebedrag. Daarom kiezen veel verzekerden ervoor om deze schade zelf te betalen. Zij voorkomen hiermee dat de aantal schadevrije jaren wordt aangetast, waardoor de maandelijkse autopremie omhoog gaat. Natuurlijk is bij een cartuning ook het interieur flink aangepast. Heb jij een getunede auto en interieurschade dan kan het in sommige gevallen toch nog een behoorlijke kostenpost worden waardoor het inschakelen van je verzekering wel een betere beslissing is. Maak een schatting van het schadebedrag en kijk met hoeveel euro’s per maand je autoverzekering omhoog gaat als je deze schade claimt, zo kun je zelf de juiste beslissing nemen. Of de interieurschade uit je eigen zak betalen of hiervoor een claim indienen bij je autoverzekering. Kijk in alle gevallen dus eerst, liefst nog voordat het interieur van je auto schade oploopt, of je daadwerkelijk wel goed verzekerd bent.