admin

Heb je onlangs veel geld neergeteld voor een nieuwe auto? Dan ga je hier ongetwijfeld zuinig mee om. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kun je bijvoorbeeld betrokken raken bij een aanrijding. Daarnaast kan er schade ontstaan door storm of een inbraak. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten van het verhelpen van deze schade, sluit je een auto verzekering af. Wat betreft autoverzekeringen heb je vandaag de dag flink wat te kiezen. Om het jou wat makkelijker te maken, vertellen wij je hier hoe je de juiste autoverzekering kiest.

Hoe oud is jouw auto?
Je kunt jouw auto op verschillende manieren verzekeren. De minimale verzekering die je af moet sluiten, is een WA-verzekering. Dit is wettelijk verplicht in Nederland. Deze verzekering wordt het meest gekozen door mensen die een auto gekocht hebben die ouder is dan 10 jaar. Een tweede mogelijkheid is WA + Beperkt Casco. Veel mensen met een auto tussen de 6 en 10 jaar oud kiezen voor deze verzekering. Is jouw auto jonger dan 6 jaar? Overweeg dan WA + Volledig Casco te kiezen.

Zorg dat je weet wat er wel en niet gedekt wordt
Hierboven haalden we drie mogelijke manieren aan om jouw auto te verzekeren: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Bepaal jouw keuze nooit alleen maar op basis van de leeftijd van jouw auto, maar kijk ook naar wat er wel en niet gedekt wordt. We lichten de drie verzekeringen hier kort uit, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

1. WA
Als je voor een WA-verzekering kiest, verzeker jij jouw auto alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de minst uitgebreide dekking. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aanricht bij anderen.

2. WA + Beperkt Casco
Wil je een uitgebreidere dekking dan alleen bij schade die je met jouw auto aanricht bij anderen? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Met deze dekking wordt namelijk ook schade aan jouw voertuig verzekerd. Het gaat in dit geval alleen om schade door zaken als diefstal, brand of storm. Schade als gevolg van een aanrijding valt niet binnen de dekking.

3. WA + Volledig Casco
Mensen die hun auto zo goed mogelijk willen verzekeren, kiezen voor WA + Volledig Casco. Met deze dekking worden de hierboven genoemde zaken verzekerd, evenals schade aan jouw auto bij een aanrijding. Het maakt overigens niet uit of de aanrijding jouw schuld is of dat deze ontstaan is door toedoen van een ander. Ook andere schade veroorzaakt door derden wordt vergoed. Vandaar dat WA + Volledig Casco ook wel bekend staat als een all risk autoverzekering.

Vergeet niet te vergelijken
Weet je inmiddels wat de beste dekking voor jouw auto is? Dan ga je op zoek naar een verzekeraar om een autoverzekering bij af te sluiten. Lang hoef je niet te zoeken, want je kunt tegenwoordig bij talloze partijen terecht voor een autoverzekering. Toch raden wij je niet aan een verzekering af te sluiten bij de eerste de beste verzekeraar. Waarom niet? Omdat autoverzekeringen per verzekeraar kunnen verschillen. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je de knoop doorhakt.

Bij autoverzekeringen vergelijken kijken veel mensen al snel naar de premie. Begrijpelijk, want het is prettig als je een goedkope autoverzekering af kunt sluiten. Toch raden wij je niet aan je te veel op de prijs te focussen. Het draait immers om de inhoud van de verzekering. Kijk daarom liever naar de polisvoorwaarden dan naar de hoogte van de premie.