admin

Het is ontzettend vervelend om aan te komen bij je auto en je ziet dat er een poging is gedaan om je ramen in te slaan. Gauw ren je naar je auto om de schade te inspecteren. Gelukkig zie je dat er het een poging was en dat het de inbrekers niet is gelukt om de poging door te zetten. Dit kan te danken zijn aan het feit dat jouw auto beschikt over een speciale alarminstallatie die de dieven heeft afgeschrikt. Twijfel jij erover om jouw auto te voorzien van een alarminstallatie? Lees dan verder!

Bescherm jouw auto met een speciaal alarm

Naast het feit dat je altijd je auto op slot moet doen met de ramen dicht en geen waardevolle spullen moet achterlaten, kun je nog meer doen om jouw auto te beschermen. Door een alarm in jouw auto te installeren, kun je de kans op auto inbraak en diefstal verkleinen. Alarmsystemen voor auto’s kunnen geclassificeerd worden in de volgende 5 verschillende beveiligingsklasse. 

Klasse alarm 1

De eerste beveiligingsklasse wordt ook wel Klasse Startonderbreker genoemd. Deze alarmklasse heeft geen alarmering of inbraakdetectie maar enkel een startonderbreking. Deze vorm van veiligheid zorgt er voor dat je auto niet ongewenst gestart kan worden. Een klasse alarm 1 deskundig installeren kun je gemakkelijk bij een specialist laten doen.

Klasse alarm 2

De tweede beveiligingsklasse, ook wel bekend als Klasse Alarmsysteem, is meer geavanceerd dat klasse alarm 1. Bij deze beveiligingsklasse worden de autodeuren, motorkap en achterklep beveiligd door de omtrekdetectie. Bij het (proberen) openmaken van de auto gaat het alarmsysteem af en beginnen de knipperlichten te branden. 

Klasse alarm 3

Dit beveiligingssysteem wordt ook wel Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie genoemd. Klasse alarm 3 bevat naast startonderbreking en omtrekdetectie ook nog uit hellingshoekdetectie en interieur detectie. Daarnaast bevat deze beveiligingsklasse ook optische- en akoestische signalering. Wil je weten wat deze klasse verder precies nog doet? Vraag dan online assistentie met klasse alarm 3 aan!

Klasse alarm 4

De vierde beveiligingsklasse wordt ook wel Klasse Voertuigvolgsysteem genoemd. De naam spreekt eigenlijk al voor zich, omdat je met dit systeem je auto 24 uur per dag, 7 dagen lang kunt volgen. Als extra beveiliging blokkeert je auto zich automatisch wanneer inbrekers het GPS systeem proberen te verstoren.

Klasse alarm 5

Deze beveiligingsklasse heeft alle eerder genoemde beveiligingssystemen in 1. Zo kun je je auto volgen wanneer je wilt, geeft deze optische- en akoestische signalen bij inbraak, is er omtrekdetectie aanwezig en is dit systeem uitgerust met startonderbreking. Kortom, elke beveiligingsklasse zal jouw auto beter tegen inbraak en diefstal beschermen. Echter, zal jouw auto met klasse alarm 5 het beste beschermd zijn. Mocht je auto met deze beveiligingsklasse toch gestolen worden, dan kun je deze alsnog tot op de voet volgen. Hoe moeilijk het is voor dieven om jouw auto te stelen met een speciaal alarmsysteem, hangt dus af van de beveiligingsklasse van het alarm dat jij in je auto hebt laten installeren.