admin

De hoge brandstofprijzen zorgen ervoor dat mensen massaal naar alternatieven gaan zoeken om zo zuinig mogelijk met de benzine om te springen. Zo worden niet alleen de banden beter op spanning gehouden en wordt er zuiniger gereden, maar is momenteel ook een explosieve groei in de vraag naar tuning chips.

Een kenmerk van een chiptuning is dat dit niet alleen het vermogen van een voertuig laat stijgen, maar dat deze er ook vaak voor zorgt dat hij zuiniger gaat rijden. Gemiddeld daalt het verbruik met zo’n 5 procent, wat de toegenomen vraag naar de chip verklaart. “Zodra de prijzen van Euro 95 boven de 1,50 komen, zien we bijna direct een stijging in het aantal aanvragen”, aldus Steven Renes van Zip Tuning. 

Omdat zelfs de prestaties van vrachtwagens te verbeteren zijn, wordt een deel van de stijging in aanvragen veroorzaakt door transportbedrijven. Deze bedrijven proberen zo efficient mogelijk om te gaan met de dure brandstof en proberen zo min mogelijk brandstof te verspillen. Zo blijken de hoge brandstofprijzen toch nog goed voor het milieu.

Bron: Transport-online.nl