admin

Dat de hybride-auto populair is, was al langere tijd duidelijk. 

De populariteit van hybride-auto’s is explosief gestegen. In de eerste helft van het jaar verviervoudigde het marktaandeel van de auto’s met een combinatie van een verbrandings- en een elektromotor. Op dit moment ligt het marktaandeel van de milieuvriendelijke wagens op ongeveer 2%. Dat was een jaar geleden nog 0,5 %. Intussen is er een einde gekomen aan de jarenlange opmars van de diesel.

De Bovag en de RAI Vereniging verklaren de toegenomen belangstelling voor de hybride-auto’s door de fiscale maatregelen. Zo hoeven bestuurders van een auto van de zaak die minder dan 110 gram CO2 per kilometer uitstoot, sinds 1 januari nog maar 14% in plaats van 25% van de catalogusprijs bij hun inkomen op te tellen. Ruim de helft van de verkochte hybrideauto’s is dan ook een lease-auto.

Het marktaandeel van LPG-auto’s kruipt door de hoge prijzen van benzine en diesel uit het dal. De verkoop van lpg-auto’s steeg in de eerste zes maanden van 2008 met 9%, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het marktaandeel van lpg bij nieuwe auto’s is nu 1,6%, wat staat voor 4673 geregistreerde kentekens. Daarnaast lieten nog eens 4.000 automobilisten achteraf een LPG-installatie in hun auto lbouwen.

Bron: Telegraaf.nl