admin

Wanneer je auto niet alleen je vervoermiddel, maar ook je passie is, wil je dat hij er altijd weer als nieuw uitziet. Natuurlijk kun je niet vermijden dat je wagen vuil wordt; bij elke rit is de kans groot dat je sporen van modder of sneeuw mee naar huis brengt. Je auto regelmatig poetsen zorgt ervoor dat hij proper blijft, maar als je wil dat je bolide er altijd gloednieuw uitziet, is er wat meer nodig dan water en zeep. Hier lees je hoe je ervoor kunt zorgen dat je auto er altijd uitziet alsof hij net uit de fabriek komt gereden.

Alles omvattende behandeling

Wanneer je je wagen gaat poetsen met water en zeep, krijg je het meeste vuil er wel af. Maar je zult merken dat er kleine krasjes zijn die je niet kunt wegwerken, en dat de lak van je auto er op sommige plekken doffer gaat uitzien. Dat is jammer, maar gelukkig niet onomkeerbaar. Je kunt je auto polieren om ervoor te zorgen dat de lak weer gaat blinken, kleine beschadigingen worden weggewerkt en dat je wagen meer vuil en water gaat afstoten wanneer je ermee rondrijdt. Er wordt wel eens gedacht dat een auto polieren het werk voor een vakman is, maar met de nodige zorg en de juiste producten kun je dit prima zelf doen. Ook wanneer je zelf aan de slag gaat met het polijsten van je wagen, kun je kiezen of je dit met de hand of machinaal gaat doen. Het is dan alleen belangrijk om erop te letten dat je het juiste product kiest voor je aan de slag gaat.

Kokette koplampen

Niet alleen de lak van je auto bepaalt zijn splinternieuwe uitstraling. Ook je koplampen spelen hier een grote rol in. Wanneer je al een tijdje met dezelfde wagen rondrijdt, is de kans groot dat je koplampen er dof en vergeeld gaan uitzien. Dit vormt een groot contract met de rest van je wagen, die nog steeds blinkt als een spiegel. Om dit op te lossen, kun je je koplampen polijsten. Je denkt misschien dat dit niet nodig is wanneer je je koplampen regelmatig reinigt met water en zeep. Maar aangezien je voorlichten van plastic gemaakt zijn, zorgen de zon, de regen en opspattend vuil ervoor dat er krasjes ontstaan op je koplampen. Die kun je alleen verwijderen door je koplampen te polijsten. Dit doe je door een koplampen polijstset te gebruiken. Met zo’n set kun je, na het reinigen van je koplampen, er een beschermende laag (coating) over leggen. Vervolgens ga je voorzichtig aan de slag met het polijsten van de hele koplamp. Je zult zien dat er dan een witte waas over je voorlichten komt. Die kuis je er nadien af met een propere microvezeldoek. Door de juiste producten te gebruiken om je koplampen te polijsten, bereik je een langdurig resultaat waardoor je wagen er gloednieuw blijft uitzien.