admin

Heb je de intentie om een Opel Vivaro aan te schaffen en wil je weten of je deze kunt tunen? Dan kunnen we je een kort en bondig antwoord geven: het is zeker de moeite waard om dit model in overweging te nemen en je kunt een Opel Vivaro tunen. De vraag is echter waarom je deze keuze zou willen maken. De kans is immers zeer groot dat de Opel Vivaro van zichzelf al voldoet aan je wensen. Hoogste tijd dus voor een kennismaking.

Opel Vivaro in een nieuwe jas

De Opel Vivaro is zeker geen new kid on the block in bestelwagenland. Het model is jarenlang de tweelingbroer geweest van de Renault Trafic. Sinds Opel onder het PSA concern valt, heeft de Vivaro een nieuw uiterlijk gekregen. De bestelbus heeft nu veel weg van de Citroën Jumpy, de Peugeot Expert en de Toyota ProAce. We kunnen niets anders zeggen dat deze nieuwe jas zeer goed staat. De kans is groot dat je niet snel de intentie hebt om hier iets aan te doen.

Wat mag je van de Opel Vivaro verwachten?

De Opel Vivaro is een middelgrote bestelwagen voor commercieel gebruik. Als je de keuze maakt voor een Opel, kies je voor betrouwbaarheid. Dit betekent niets anders dan dat je van een Opel Vivaro occasion ook zeer lang plezier kunt hebben. Welk model je ook kiest, deze bestelauto biedt veel praktische ruimte, heeft prima rijeigenschappen en (niet onbelangrijk) is voorzien van efficiënte motoren. De auto is sinds 2001 op de markt en is leverbaar in diverse lengtes varianten en tal van uitvoeringen. In 2014 maakt de eerste generatie Vivaro plaats voor de Opel Vivaro B. Dit bleek zeker geen tweede keuze want deze modellen bieden meer laadruimte en zuinigere motoren. De Opel Vivaro B is voorzien van vier verschillende dieselmotoren. Je hebt hierin de keuze tussen krachtbron met een vermogen dat verschilt tussen de 90 pk tot 140 pk.

Nieuwere Opel Vivaro III modellen

In 2019 verschenen de nieuwere Opel Vivaro III modellen. Het voertuig is leverbaar als bestelbus, met een dubbele cabine met 6 zitplaatsen, met een chassis-cabine en als personenbus. Het model is verkrijgbaar in een lengte van 4,60, 4,95 en 5,30 meter. De laadruimte varieert van 4,6 m³ tot 6,6 m³. Daarnaast kun je desgewenst kiezen voor een vierwielaangedreven Opel Vivaro, een model met traction control en uiteraard ontbreekt de elektrische uitvoering niet in het aanbod. De dieselmotoren (bij deze uitvoering variërend van 102 tot 177 pk) leveren een prima acceleratievermogen. De kans is groot dat je er bij het rijden van de Opel Vivaro er niet eens aan denkt om het model te tunen.