admin

Een lachgas injectie ofwel NOS Dat is Power uit de fles.

De scheikundige naam voor een lachgas injectie is distikstofmonoxide (N2O) ook wel NOS genoemd.

NOS ofwel Nitrous Oxide Systems is een merknaam van de grootste fabrikant ( Nitrous Oxide System) dat in 1978 als eerste is begonnen met het op de markt brengen van lachgas injectie systemen. Nos is een mengsel van 2/3 deel stikstof en 1/3 deel zuurstof wat onder hoge druk wordt ingespoten, er onstaat een chemische reactie, waarbij veel zuurstof vrijkomt. hoe meer zuurstof des te beter de verbranding en dus meer power.

Nitro is een brandstof waar dragracers mee rijden. Het spul is licht ontvlambaar tot explosief, best gevaarlijk dus en daardoor impopulair geworden. Tegenwoordig staat ‘nitro’ veel vaker synoniem voor het relatief onschuldige (onbrandbaar, wordt ook gebruikt als narcosegas) Nitro oxide ofwel lachgas (N2O). De NOS kit is zeer beroemd geworden na de eerste echte tuning film “Fast & Furious”. Nitrous Express is sponsor van de film en heeft een F&F lachgas injectie kit op de markt gebracht. Deze set is in zeer mooi groen uitgevoerd.

<< Uw bedrijfsnaam op deze pagina? >>

Er zijn 3 verschillende NOS injectie: Dry, wet en direct port.

Bij het droge systeem wordt alleen lachgas ingespoten via de air intake. Om een juist mengsel te vormen moet de motor verleid worden om meer benzine in te spuiten. Gebeurt dit niet dan krijg je een te arm mengsel, met rampzalige gevolgen. Bij een NOS kit wordt meestal een computer bijgeleverd die op het originele motormanagement wordt aangesloten en die het juiste mengsel van lachgas en benzine vormt. Bij het natte systeem wordt het gas via eenzelfde inspuiter samen met de benzine in de luchtinlaat gespoten.

De 3de mogelijkheid, direct port, houdt in dat zowel het NOS als de extra brandstof per cilinder direct ingespoten wordt. Dit systeem geeft verreweg het meeste vermogen, maar dit wordt eigenlijk alleen maar gebruikt in racemotoren, die bestand zijn tegen enorme krachten. Voor straatauto’s wordt alleen gebruik gemaakt van de droge of natte lachgas injectie.

Het belangrijkste kenmerk van een Nos injectie is de enorme vermogensboost. Voor bijna elk type motor bestaat een kit. Kies de juiste kit, dan beperk je de slijtage aan je motor. Bij een 4 cilinder motor kun je al snel extra vermogen van 40 – 60 pk krijgen, een 6 cilinder al snel 75 – 100 pk en een V8 wel tot 140 pk. Voorwaarde is wel dat de motor tiptop in orde is.

Een lachgas injectie is een relatief goedkope manier om je motor aan een flinke dosis extra power te helpen. De belasting is echter fors. Het monteren van een NOS syteem op een motor die vele kilometers gedraaid heeft, is schreeuwen om moeilijkheden. Lachgas injectie is alleen verantwoord bij een motor die tiptop in orde is. 

Tips:

  • De onsteking moet meestal één tot anderhalve graad trager gezet worden per elke 50 PK.
  • Een benzinepomp met hogere druk kan nodig zijn
  • Benzine van een hoger octaangetal is aan te raden(Super 98).
  • Het kan zijn dat je de bougies moet vervangen door één tot twee stappen koudere vonkentrekkers.
  • Gebruik de lachgas injectie alleen voor acceleratie of kortstondig gebruik ( 15 seconden) dit om schade aan je motor te voorkomen. Alleen bij volgas inschakelen bij niet te lage toerentallen. ( bij een niet al te hoogtoerige motor is 2500 tpm het minimum)
  • Een Nos kit is in combinatie met chip tuning niet aan te raden, omdat deze chips niet geprogrammeerd zijn op NOS. Hypertech maakt wel chips die speciaal voor NOS geprogrammeerd zijn.

De uitstootwaarden blijven gelijk, dus bij de APK keuring heb je niets te vrezen. In Nederland wordt lachgas gezien als hulpmiddel en is het niet verboden. Maar de wet stelt dat het vermogen met niet meer dan 30% mag toenemen en de fles mag op de openbare weg niet gekoppeld zijn aan het brandstofsysteem. Tevens moet de fles een keurmerk hebben. Krijg je een ongeluk of iets dergelijks dan is het de vraag hoe de politie en je verzekeringsmaatschappij reageren op zo’n fles in de auto.

Op zoek naar een NOS systeem, surf dan naar Dbmengineering.nl. Een specialiteit van DBM Engineering is het brengen van meer pk’s onder een drukknop. Power uit de fles! 

Er zijn complete lachgas injectie kits leverbaar voor elk type motor en elk aantal cilinders. DBM levert verschillende NOS kits. En voor bijna elke auto is er wel een geschikte nos kit, hierbij zijn vermogens winsten tot wel 150pk haalbaar. DBM is importeur van NX Nitrous systemen, en heeft diverse accessoires & upgrades en grotere of kleinere formaat flessen om je nos kit uit te breiden. DBM Engineering heeft een professioneel vulstation. en heeft het gas altijd op voorraad!!

Prozac is een receptgeneesmiddel en de gemiddelde prijs ervan bedraagt €8,89, terugbetaalbaar aan 65%. Prozac maakt deel uit van lijst I van geneesmiddelen die in de apotheek op recept verkrijgbaar zijn.

Een groter of kleiner formaat fles nodig of wil je je set uitbreiden?

Je kunt je systeem uit breiden of upgraden naar deze zeer exclusieve Chrome flessen – Lichtgewicht flessen of Composiet flessen. Voor professionele lachgas injectie systemen of wanneer absolute perfectie gewenst is, is er voor de liefhebbers een fles gemaakt van composiet materiaal. Deze fles is voorzien van een chrome kraan.

Exclusieve Chrome flessen

Composiet lichtgewicht fles

Lichtgewicht fles

Indien je de aanwijzingen van de fabrikant nauwkeurig volgt, is een lachgas injectie kit zelf goed te monteren, gebruik alleen een goedgekeurde fles, een NOS kit werkt namelijk onder een druk van 80 bar.

Ontvang een offerte

Volledig gratis & vrijblijvend

Menu