admin

Een goede luchtfilter is belangrijk als je meer vermogen of koppel wilt. De lucht die de motor aanzuigt bevat stof en vuil. Daarom wordt lucht aangezogen door luchtfilters. Universele luchtfilters belemmeren de vrije doorstroming. Dus in principe kan aan de inlaatkant een kleine winst worden gehaald met een wat minder dichte luchtfilter (dergelijke sportfilters kun je bijvoorbeeld vinden bij Mijnautoonderdelen.nl.). De lengte van het luchtinlaat kanaal is van invloed op het karakter van de motor. Een wat langer kanaal geeft wat meer koppel onderin, een korter kanaal daarintegen wat meer koppel bovenin.

 • Hoe minder stromingsweerstand, hoe meer vermogen en hoe beter de respons op het gaspedaal.
 • Hoe groter de inlaatdruk, hoe meer vermogen.
 • Hoe koeler de inlaatlucht, hoe meer vermogen.
 • De invloed van de inlaat is echter gering, er is niet veel vermogenswinst te halen met een betere luchtinlaat.

Kenmerken:
High-efficiency foam techniek – Minder service intervallen – Toename in power – 30% toename in luchtstroom – Long life uitwasbaar filter. Alle Pipercross luchtfilters zijn gemaakt van een unieke foam constructie, met als voordeel een verbeterde vuilopslag capaciteit. Dit betekent minder service intervallen, hiermee bespaar je dus tijd en geld.

Pipercross Inductie kit.

 • Vervangt het gehele luchtfilterhuis
 • Montagemateriaal en instructies bij ingesloten
 • Verbeterde gaspedaal respons
 • Sportief aanzuiggeluid.

Pipercross Viper inductie kit.

 • Vervangt het gehele luchtfilter huis
 • Montagemateriaal en instructies voor eenvoudige montage bij ingesloten
 • De Viper kit is geseald in carbon en aluminium voor een cold air intake
 • Geintegreerde cold air intake.

Pipercross Velocity Intake System.

 • Vervangt het gehele luchtfilterhuis
 • Wordt verplaatst naar een plek waar veel koude lucht “gepakt” wordt.
 • De high efficiëncy filter wordt bevestigd aan de carbon aanzuigbuis
 • Montagemateriaal en instructies bij ingesloten.

Surf naar Pipercross voor verkoopadressen van de Pipercross Viper Kit.


 

Green luchtfilter: het beste gebruik van katoen sinds de uitvinding van jeans. Green sportfilters bestaan uit 2 lagen heel dicht geweven katoen, dit fabrikaat is dunner en sterker dan andere materialen, en houdt stofdeeltjes tot 5 micron tegen, zonder te moeten inleveren op de filtercapaciteit. Dit resulteert in een minimaal 40% hogere luchtdoorlaats dan bij een papieren luchtfilter. Méér lucht betekent méér vermogen! En Green luchtfilters zorgen voor zowel meer vermogen als meer koppel! Omdat het materiaal zo duurzaam is, kun je het luchtfilter heel vaak schoonmaken en steeds weer hergebruiken.

Green heeft een enorm assortiment luchtfilters:

Universele, conische en ronde filters:
De voordelen zijn: meer vermogen, lager brandstofverbruik, sportief aanzuiggeluid (bij open filters), lagere onderhoudskosten en 2.000.000 km. garantie!

 

 

Green vervangings luchtfilters:
Deze komen in het bestaande filterhuis en vervangen het standaard luchtfilter. Voor vrijwel elke auto kan iets geleverd worden.

 

 

Twister: Gesloten filter met een opening naar de voorkant van de auto. Ook verkrijgbaar met hittebestendige koude luchtslang waardoor een volledig gesloten systeem wordt verkregen. De slang wordt op de top van het sportfilter gemonteerd. Hierdoor wordt geen warme lucht van de motor gebruikt.

 

Nog meer vermogen levert de Direct Performance kit. Dit open luchtfilter zorgt voor circa 5 procent meer motorvermogen.

Het Direct Performance filter wordt gemonteerd als vervanging van het huidige filter met huis, waardoor nog meer lucht wordt aangezogen. Dit sportfilter kan zich zelfs meten met de wereldtop en wordt sedert jaren met succes in de racerij gebruikt.

Direct Performance Kits Vervangen het bestaande filterhuis en vormen een open systeem. Hierdoor win je ongeveer 7% op het koppel (Nm) en en een aanmerkelijk verbeterde reactie op het gas. daarnaast krijg je een sportief aanzuiggeluid wat bij Green luchtfilters ook resulteert in een mooier uitlaatgeluid. De kit wordt geleverd inclusief montagemateriaal en handleiding. De luchtfilter wordt in diverse kleuren en bovendien in de kleur aluminium geleverd.

Green Storm luchtfilters.
Dit is een semi-open filter. Het grote voordeel is dat er een slang op aangesloten kan worden waarbij je lucht kan aanzuigen v.a. een plek waar het koel is, koele lucht is meer zuurstof, meer zuurstof is meer vermogen. Het luchtfilter is eenvoudig op maat aan te sluiten van 65 MM t/m 85 MM aansluiting.

 

Aan de Storm filter zitten 2 gaten om het installeren in de auto te vereenvoudigen. De storm filter dient 1 keer per jaar schoongemaakt te worden. Leverbaar in de kleuren: zilver – titanium – zwart en nu ook in carbon uitvoering.

Speed-Air High Performance van de ingenieurs van GREEN! Het luchtfilter wordt middels de high-flow buis op een plek gezet waar veel koude lucht ‘gepakt’ wordt. Het resultaat is een duidelijk merkbaar betere reactie op het gaspedaal en een fantastisch aanzuiggeluid. Ook de uitlaatsound wordt positief beinvloed.

 

Tip voor hogere prestaties.
Afhankelijk van de rij-omstandigheden dien je het luchtfilter bij gebruik op de openbare weg te reinigen om de 50.000 á 80.000km, of één keer per jaar. Bij off-road gebruik of bij stoffige omstandigheden zul je het lucht filter vaker moeten reinigen en opnieuw oliën.

Surf naar GKB-import voor verkoopadressen van Green luchtfilter.

Afhankelijk van het soort luchtfilter en type auto kun je ongeveer 2 tot 5% vermogenswinst behalen. Sportfilters worden gemaakt van foam, katoen of een syntetisch materiaal.

Foam filters hebben in het algemeen iets meer weerstand dan katoenen luchtfilters. Een standaard papieren luchtfilter neemt vocht op waardoor de weerstand toeneemt en de brandstof verbruik toeneemt en het vermogen daalt. Sportfilters zijn het best te gebruiken in combinatie met een sportuitlaat voor meer vermogenswinst. Sportfilters kun je uitwassen, daarna wel even weer inolien, dit hoeft pas na zo’n 60.000 km en ze gaan een autoleven mee.

Een andere oplossing is een universeel open luchtfilter. Die wordt op de aanzuigbuis van de injectie of op de carburateur geplaatst. Universele open luchtfilters verbeteren de luchtstroom, bij 100km/u is de luchtiname zo groot dat de power van de motor aanzienlijk toeneemt. Meestal komt hierbij de originele aanzuiging van koele lucht te vervallen.

Een goed systeem op dit gebied is de Bonrath Power Rohr. De Bonrath Power Rohr wordt op de aanzuigbuis van de injectie of op de carburateur geplaatst. Doorat het een grotere diameter heeft dan de originele aanzuigbuis, verbeterd de Bonrath Power Rohr de performance van de motor. Bijv. een VW Golf VR6 zal met de power rohr en een K&N luchtfilter ongeveer 5 kw meer power en een mooie diepe sound hebben.

Tip : Op zoek naar de beste sportfilers? Klik dan hier!


K&N ontwikkeld continue nieuwe luchtfilters voor nieuwe type auto’s.

Een K&N luchtfilter heeft een hoge luchtdoorlaat voor een betere acceleratie en meer vermogen. K&N levert o.a. inlegfilters deze kun je gewoon monteren in je originele filterhuis. Om je auto nog meer vermogen en koppel te geven heeft K&N speciale 57i-kits ontwikkeld.

Voordelen van KN luchtfilters zijn.

 • Uitwasbaar sportfilter met een hoge luchtdoorlaat.
 • Geëpoxeerd aluminium rooster ter bescherming van het filter medium en de geleiding van de luchtstroom.
 • Vervangt het standaard luchtfilter.
 • Het sportfilter wordt niet aangetast door vocht, zelfs als het filter helemaal nat geweest is, hoef je deze niet te vervangen.
 • 1,6 kilometer beperkte garantie. Je schaft het luchtfilter eenmalig aan en je kunt het reinigen en opnieuw inoliën (tot wel 25 keer).
 • Ingeoliëd medisch katoen houdt stof en vuil aan de buitenkant om de filterwerking te verbeteren.
 • Gelaste flexibele afdichtrand garandeert een perfecte afdichting.

K&N 57i performance kit.
De 57i-kit van KN zorgt voor dat sportieve geluid bij het accelereren. Samen met een K&N luchtfilter vervangt de 57i kit de beperkende originele filterbehuizing waardoor de lucht- doorlaat geoptimaliseerd wordt. De kit wordt direct gemonteerd op de plaats van het standaard filterhuis, op de luchthoeveelheidsmeter of op het gasklephuis. De flexibele luchttoevoerslang voert ‘koude’ lucht direct richting het K&N sportfilter.

 • Meer vermogen en meer koppel.
 • Samen met een KN luchtfilter vervangt de 57i kit de beperkende originele filterbehuizingen waardoor de luchtdoorlaat geoptimaliseerd wordt.
 • Wordt direct gemonteerd op de plaats van het standaard filterhuis, op de luchthoeveelheidsmeter of op het gasklephuis.
 • De flexibele luchttoevoerslang voert “koude” lucht direct richting het K&N sportfilter.
 • De KN 57i performance kit wordt geleverd inclusief alle benodigde montage materialen.
 • Op maat gemaakt per toepassing/ model.
 • De K&N 57i performance kit wordt geleverd met 1,6 miljoen kilometer beperkte garantie.

K&N 57i performance kit gen 2.

 • Levert het optimum aan vermogens- en koppelwinst.
 • Biedt een bijna perfecte luchtdoorlaat voor verbeterde prestaties.
 • De KN 57i performance kit Gen 2 vervangt de beperkende originele luchtfilter behuizing.
 • De speciaal ontwikkelde nylon luchtaanvoerbuizen verspreiden de hitte, zodat de aangezogen lucht koeler is met als gevolg hogere prestaties.
 • Sommige luchtfilters zijn uitgerust met een hitteschild om de aangezogen lucht af te schermen van de warmte van de motor.

[/vc_column_text][vc_column_text]

 • De K&N 57i performance kit Gen 2 is op maat gemaakt per toepassing.
 • Afgestemd op de standaard fabrieksinstellingen van het benzine-inspuit systeem.
 • Wordt geleverd met 1,6 miljoen kilometer beperkte garantie

K&N XStream Air Flow Top® Luchtfilter.
Ontworpen voor racers die het uiterste van hun luchtinlaatsysteem eisen. Het driedimensionale ontwerp biedt een groter oppervlak voor nog meer luchtdoorlaat. Lucht kan ongelimiteerd worden aangezogen via de zijkanten en de bovenkant direct naar de carburateur of injectiesysteem.

Surf naar K&N filters voor verkoopadressen.


Pipercross Viper kit.
De Pipercross Viper kit maakt gebruik van versnellende luchtgaten om de koude lucht sneller de motor in te voeren. Deze koude lucht wordt via een slang, versnellings luchtfilter, om vervolgens via de ram-pipe metrechtstreeks op de inlaat van de Pipercross Viper kit aangesloten en de aangezogen lucht wervelt door het unieke Pipercross verhoogde druk het motorinlaatsysteem in te stromen.

Het carbonfiber filterhuis fungeert als een hitteschild tegen de warmte onder de motorkap. Zodat de koude lucht compact blijft en daardoor meer zuurstofdeeltjes voor de verbranding meevoert, wat meer vermogen geeft. Het principe van de Pipercross Viper kit berust op het natuurkundig feit, dat luchtstromen die door een opening gaan langs randen meer stroomsnelheid ontwikkelen dan in het midden.

Pipercross heeft een nieuwe inductie kit voor de Megane Renault sport 225 ontwikkeld. De kit heeft een conische open luchtfilter en wordt direct gemonteerd op de plaats van het standaard filterhuis. De Pipercross kit is uitgerust met een aluminium hitteschild om de aangezogen lucht af te schermen van de warmte van de motor.

Diesel performance free-flowing performance inductie kits en paneel luchtfilters! Dieselmotoren hebben net zoveel voordeel van een Pipercross filter als benzinemotoren en in sommige gevallen, kunnen koppel en vermogen enorm worden verbeterd, vooral als je de motor ook nog gechiptuned hebt! Doordat de efficiency van het luchtfilter verhoogt wordt, krijg je een merkbare brandstofbesparing !

Bekijk hier de beste sportfilters op de markt!