admin

Vervuiling in de motor is een groot probleem, zowel bij oude als nieuwe motoren.

Door de vervuiling loopt de motor minder soepel, vermindert de prestaties, verhoogt het brandstofverbruik en zorgt voor vuilere uitlaatgassen. Bardahl Supertune is hèt antwoord op veel voorkomende motorverontreinigingen.

Reinigingsmiddelen die bij de brandstof worden vermengd, maken alleen die delen schoon die met brandstof in contact komen. Vervuiling ontstaat echter ook op andere plaatsen, zoals de turbo, het inlaattraject, het EGR-systeem (Uitlaatgasrecirculatie) etc. Het resultaat is een slecht lopende motor en schadelijke uitlaatgassen, omdat van een goede mengselregeling geen sprake meer is. 

Bardahl Supertune is een 1-2-3 kit die 3 stappen de vervuiling aanpakt. Het is een goed alternatief voor het vervangen van (vaak dure) onderdelen. Het wordt toegediend via het inlaatsysteem, dus het verwijderen van het luchtfilter is voldoende. Een schoonmaakoperatie met Supertune werkt snel en effectief. Behalve inlaatkleppen, turbo en andere onderdelen in het inlaattraject, reinigt het ook de verbrandingskamer. Het is te gebruiken bij motor vervuiling, maar ook preventief bij een onderhoudsbeurt of APK-keuring.

 

 

 

 

Bardahl Supertune reinigt de complete motor. Van schadelijke neerslagen in de inlaatkleppen, brandstof-injectoren etc. tot en met de verbrandingskamers en turboladers.

De resultaten zijn overduidelijk:

  • makkelijker starten
  • geen motorhaperingen
  • herstel van het motorvermogen
  • gunstiger brandstofverbruik
  • Kortom betere prestaties en minder uitstoot.