admin

General Motors verkoopt haar Duitse dochter Opel aan Magna, de Canadese producent van auto onderdelen. General Motors topman Fritz Henderson heeft dit bekend gemaakt aan Angela Merkel, de Duitse bondskanselier.

Er waren meer gegaardigden die Opel wel in wouden lijven maar na maanden onduidelijkheid heeft het bestuur van GM toch het besluit genomen afscheid te nemen van het merk. De Belgische investeringsmaatschappij RJH International was naast Magna onder andere in de race voor het merk, maar Magna is toch als winnaar over de streep gekomen.

 

 

 

 

De voorkeur voor Magna is er door de Duitse overheid altijd al geweest. Zij stonden zelfs al tijden klaar om Opel vele miljarden aan staatssteun te geven op de enkele voorwaarde dat het merk verkocht zou worden aan de Canadese product Magna met daarbij de Russische Staatsbank Sberbank.

General Motors liet donderdag weten een belang van 55 procent te verkopen aan Magna en 35 procent van de aandelen zelf te houden. De resterende 10 procent komt in handen van het personeel. Het concern verwacht dat de definitieve overeenkomst “binnen enkele weken” wordt getekend.


Bron:ANP.NL