admin

Pionier AVIC F310BT

De grens tussen ingebouwde en uitneembare navigatieapparatuur vervaagt. Tussen de dure inbouwsystemen en de portable navigatiesystemen is er nu een overgangsklasse. Het merk Pioneer komt daarin met de AVIC F310BT, een vast ingebouwd systeem met afneembaar beeldscherm. En bovenal voor een redelijke prijs. De nieuwe Pionier AVIC F310BT heeft een groot scherm, met programmatuur om ook 3D-kaarten te tonen.

Er waren al 3 types NavGate systemen van Pioneer in dubbel-DIN-formaat, voor vaste inbouw. 

Compleet met het Parrot-systeem voor handsfree bellen en natuurlijk ook met een audiosysteem met radio en cd-speler. Hieraan wordt de Pionier AVIC F310BT als basismodel toegevoegd. Het bijzondere aan dit systeem is dat het aanraakvenster afneembaar is. Het is ter grootte van een breedbeeld portable navigatie. Doordat het scherm afneembaar is, ben je beveiligd tegen diefstal, bovendien werkt het scherm ook als het aan een pc gekoppeld wordt. 

Zo biedt de nieuwe Pioneer AVIC F310BT het beste van twee werelden.

Het scherm bevat het 2 Gb flash-geheugen, met de wegenkaarten van Europa. Na koppeling op je pc kun je kaarten opwaarderen, routes uitzetten is mogelijk, of adres- en telefoonlijsten inlezen. 

Uiteraard dient het afneembare scherm ook als diefstalbeveiliging, voor het ingebouwde deel. Hiervoor heb je wel een dubbel-DIN-inbouw nodig. De meeste nieuwere auto’s hebben dit. Wat je niet meer hebt is een zuignap op de voorruit. De Navgate heeft een ingebouwde radio die TMC-verkeersinformatie aan de navigatie doorgeeft. Eveneens heeft het een cd-speler die MP3 en WMA kan weergeven, bovendien heeft de Navgate een usb-aansluiting voor de iPod of geheugensticks. De meeste functies kun je bedienen middels het aanraakscherm.

Het scherm is zeker zo groot als bij de nieuwste breedbeeld portable navigatiesystemen.

De AVIC F310BT integreert navigatie met een uitstekende geluidsinstallatie. Eveneens prettig voor heldere spraakbegeleiding tijdens het navigeren en voor de handsfree telefoonbediening. Voor een aantal automerken is het mogelijk om de Pionier AVIC F310BT aan te sluiten op standaard bedieningsknoppen op het stuur.

Pioneer hanteert een adviesprijs 799 Euro, maar net als alle andere electronica is de verwachting dat de prijzen zullen dalen. Hij is Wel duurder dan een portable navigatiesysteem, maar daarvoor heb je ook meteen een uitstekend audiosysteem bij. Meestal is een ingebouwd navigatiesysteem met groot beeldscherm en DVD een heel stuk duurder.