admin

Het remsysteem bestaat uit een scala van onderdelen zoals remschijven, remblokken, remklauwen en remleidingen waarmee de remdruk op de juiste wijze over de wielen wordt verdeeld. 

De leidingen zijn gevuld met remvloeistof die voor de overbrenging van de krachten op de remschijven zorgen. Het volgende gebeurt bij het intrappen van het rempedaal, de kracht van het pedaal wordt overgebracht naar de hoofdrem cilinder die de druk via de remvloeistof doorgeeft aan de remcilinders op de wielen. Deze cilinders zorgen er op hun beurt voor dat deze druk als remkracht wordt overgebracht op de remschijven en de wielen.

Hoe meer vermogen des te krachtiger moeten de remmen zijn. De moderne auto van nu heeft al een goed rem systeem, maar het kan altijd beter. Als je het remsysteem ( remschijven, remblokken, remklauwen en remleidingen) gaat aanpakken zorg dan dat het pedaalgevoel goed is en dat de fading vermindert. 

Standaard leidingen kunnen vervangen worden door stalen leidingen deze zetten minder uit, voor de meeste auto’s zijn wel vervangingssetjes in diverse kleuren te koop. Vervang de remvloeistof door een DOT 5.1 high performance remvloeistof, het heeft een extreem hoog kookpunt dat zorgt voor vermindering van fading en een sponzig pedaalgevoel.

Er zijn 2 soorten fading:

 • Oververhitting van de remschijven waardoor er gassen tussen de schijven en de remblokken komen. Dit kun je voorkomen door de schijven beter te koelen of schijven met groeven te kopen.
 • De remvloeistof begint te koken waardoor er luchtbellen in het remsysteem komen en je dus geen remkracht meer kunt geven.

Als je de auto alleen voor sportief straatgebruik hebt. Dus niet op het circuit komt, hoe je niet de remschijven te vervangen, maar kun je de remblokken vervangen door bijv Green Stuff blokken, deze zijn op kevlar basis en zorgen voor een betere grip, en zijn beter bestand tegen fading en het stof is makkelijk te verwijderen. Effectief tot over 650°C.

Voor het zwaardere gebruik zou je de remblokken en remschijven kunnen vervangen. Hier zou je kunnen denken aan een gegroefde remschijf, deze heeft een betere remstof, water- en warmte afvoer dan een geventileerde remschijf. (let wel op dat grotere schijven wel in je wiel passen). Dit in combinatie met bijvoorbeeld EBC Red Stuff remblokken, deze blokken vreten niet in de remschijf in en kun je gebruiken onder zwaar straatgebruik. Effectief tot 800°C.

Voor het circuit gebruik is er maar één optie en dat is: alles vervangen zowel de schijven, remklauwen en blokken. Je zou hier aan geventileerde remschijven kunnen denken, deze hebben een hardere vertraging, betere warmte afvoer en slijten minder snel. Dit in combinatie met een vierzuiger remklauw. Op een remklauw zitten de zuigers en die duwen de remblokken tegen de remschijf en hoe meer zuigers je hebt hoe meer je de druk over de remblokken kunt verspreiden.

Standaard hebben de meeste auto’s 1 zuiger maar als je goede remkracht wilt, zou je moeten denken aan 4 zuigers. En eventueel kun je nog EBC Yellow Stuff remblokken monteren die een lange levensduur hebben en niet op de remschijven invreten, dit zijn echte race blokken. Effectief tot over 800°C. Kijk op de website van EBC voor verkooppunten van EBC Remmen!

Geventileerde remschijven hebben als voordeel:

 • Hardere vertraging
 • Betere warmteafvoer
 • Minder slijtage
 • Nadeel is dat ze dikker zijn waardoor de standaard klauwen soms niet meer passen

Geperforeerde remschijven hebben als voordeel:

 • Keiharde vertraging
 • Goede warmteafvoer
 • Goede waterafvoer
 • Ze zijn niet dikker dan standaard.

Rotor Discs vervangen de originele remschijven zonder enige aanpassing. 

De Rotor Discs verlagen het gewicht van de schijven met ongeveer 10% en zijn op dit moment de lichtste vervangingsschijven die er zijn. wat weer vertaald kan worden in verbeterde accelaratie.(hetzelfde idee achter de aluminium en magnesium velgen) Bijv. een Audi TT bespaart alleen al op de voorste schijven 1.36kg. Zestien groeven zorgen voor een verhoogde frictie en een verbeterde remkracht. Verbeterde koeling door het design van de rotor disc waardoor de warme gassen beter kunnen ontsnappen. Ze zijn unichroom verzinkt waardoor roest wordt voorkomen aan de oppervlakte. Rotor disc remschijven zijn leverbaar voor praktisch alle auto’s.

Ferodo produceert al vele jaren verschillende typen remblokken.

Ferodo levert voor iedere weggebruiker de juiste blokken. De Ferodo Racing blokken (de DS2500) zijn geschikt voor zowel straatgebruik als licht circuit gebruik. Ferodo DS Performance remblokken zijn ontworpen voor de rijder die het ultieme in rem performance eist. Ze geven je de remkracht die je normaal alleen maar associeert met raceauto,s – alleen dan hoef je hierbij eerst niet de remblokken op temperatuur te brengen.

De belangrijkste kenmerken van DS2500 zijn:

 • Ontwikkelde voor de racerij.
 • Presteren zowel goed op zware als op lichte auto’s
 • 20% minder slijtage dan concurrerende producten.
 • Vreten niet in de remschijven.
 • Remt ook in koude toestand uitstekend.
 • Hoog frictie niveau bij zeer hoge temperaturen.
 • Een echt race pedaalgevoel.
 • Minder lawaai voor een verhoogd rijcomfort.

Carpartsprovider.com levert Ferodo!


Lucas remblokken onderscheiden zich door een hoge kwaliteitsstandaard en goede prestaties.

Lucas rem blokken voldoen aan de strenge ECE R90-normen, waarmee de Europese overheden eisen stellen aan de kwaliteit. Met de hightech-samenstelling van de remblokken, een combinatie van minerale en keramische vezels, neemt Lucas een belangrijk voorschot op het gebruik van minder milieubelastende stoffen.

Lucas remblokken zijn wereldwijd de enige die geen zware metalen of zware metaalverbindingen bevatten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit niet ten koste gaat van de remprestaties van de remschijven of de mate van slijtage. Integendeel: de Lucas remblokken zijn meerdere malen als beste getest.

Een ander sterk punt van Lucas zijn de Superkits.

Een Lucas Superkit bestaat uit alle onderdelen die bij een 100 procent-revisie van de achtertrommel remmen voor vervanging in aanmerking komen, inclusief het kleinmateriaal. De set beschikt onder meer over wielremcilinders en het complete telmechanisme. Praktisch is dat de onderdelen van de Superkit al in elkaar zijn gezet en snel op de auto gemonteerd kunnen worden. Hierdoor wordt het risico van fouten beperkt. Carpartsprovider.com levert Lucas remblokken en Brembo remschijven.


Brembo levert remmen aan (onder andere) vrijwel alle Formule 1-teams en namen als Ferrari, Porsche, Aston Martin en Lamborghini.

Brembo is de enige producent die zowel de remklauwen als de remschijven zelf ontwikkelt en fabriceert. Ze leveren ook steeds meer complete ‘brake modules’ bestaande uit de wielnaafunit, remschijf, remklauw, remblokken, leidingen, draagarmen en veerpoot.

Er mag vrijwel géén titanium in de legering zitten, daar de wrijvingscoëfficiënt van gietijzer sterk afneemt bij een aandeel titanium hoger dan 0,01%. Zo heeft een toenemend aantal remschijven voor auto’s uit de hogere segmenten een hoger aandeel koolstof (3,5% of meer), hetgeen vooral het geluidscomfort bij het remmen ten goede komt.

Standaard worden high performance remklauwen met vier, zes of acht zuigers gemonteerd op sportieve versies van personenauto’s uiteenlopend van Peugeot tot Seat. Sinds kort zijn deze high performance remmen trouwens beschikbaar als aftermarket upgrade voor de tuning markt. Vaak worden de Brembo remschijven aan de buitenkant en het liggende gedeelte dat over de wielnaaf valt gelakt, omdat het niet mooi is wanneer tussen de spaken van een groot lichtmetalen wiel een roestige remschijf zichtbaar is.

Makkelijk is het Easy Check-systeem waarmee je in één oogopslag kan zien of de schijf aan vernieuwing toe is. De remschijf heeft daartoe twee boringen: één is net zo diep als de maximale slijtage van de remschijf, een ander zit op 80% ervan. Het blijkt dat 70% van alle remschijven die worden vervangen veel dunner is dan het toegestane minimum. Dat kan tot onveilige situaties leiden.

Bovendien hebben ze nog de Brembo Max – een zwart gelakte remschijf met groeven die zorgen voor een beter aanspreekgedrag onder natte omstandigheden, het ‘verglazen’ van de remblokken voorkomen en de gassen die ontstaan wanneer het voeringmateriaal een bepaalde temperatuur overschrijdt, afvoeren zodat ze geen belemmering kunnen vormen voor het contact tussen remblok en remschijf. Carpartsprovider.com levert Brembo Max!

Brembo Ceramic Brake Systems

Remschijven uit carbonfiber worden al sinds de jaren ’70 gebruikt bij straaljagers en vanaf de jaren ’80 in de burgerluchtvaart en de Formule 1. Carbon remmen vertragen geweldig wanneer ze een werktemperatuur van 400°C hebben bereikt, maar doen vrijwel niets wanneer ze koud zijn of onder natte omstandigheden. Een ander probleem is de hoge slijtage. Samen met DaimlerChrysler ontwikkelde Brembo een carbon/keramisch composiet- materiaal dat het beste van gietijzer en carbon in zich heeft.

Deze Brembo remschijven gaat onder normale gebruiksomstandigheden zo’n 300.000 kilometer mee. Het aanspreekgedrag overtreft dat van een normaal remsysteem terwijl de maximale frictiecoëfficiënt hoger is dan die van zowel stalen als carbon remmen. De CCM (Ceramic Composite Material)-remmen worden gemonteerd op de Ferrari Challenge Stradale, de Porsche Carrera GT en optioneel op een aantal modellen van Porsche en Mercedes- Benz.

Brembo introduceert de High Performance tuning brake kits. 

Een set van 2-delig geperforeerde Brembo remschijven gemaakt van een zeer duurzaam staalsoort.

Een GT Kit bestaat uit:

 • 2x 2 delige remschijven, geperforeerd.
 • 2x 4 piston remklauwen, keuze uit: zwart/rood/zilver.
 • 20% minder slijtage dan concurrerende producten.
 • 2 x brackets, nodig voor montage van de remklauwen .
 • 2 x stalen remleidingen.
 • 1 x set Brembo remblokken.

Brembo Sport: FD 028.000.

Brembo remschijven verkrijgbaar in gegroefde of geperforeerde versie. Het beste te gebruiken in combinatie met Ferodo Racing DS2500 remblokken.

Carpartsprovider.com levert Brembo kits!

Subaru WRX Sti Brembo High Performance remmen-set. Sets zijn uitwisselbaar en behoeven geen verdere aanpassingen. Set bestaat uit: Brembo remschijven geperforeerd en Brembo Sport remblokken. Ook leverbaar: Brembo 4-zuiger remklauwen. Informeer naar de prijzen!

Het monteren van nieuwe remschijven is eigenlijk geen doe-het-zelf klus. Laat het aan een goede vakman over. Nadat alles gemonteerd is moet je de eerste 100-150 km rustig inremmen, om alles op elkaar in te laten werken.

Op zoek naar Brembo remschijven, Ferodo of Lucas remblokken?
surf dan naar Carpartsprovider.com