admin

Een roetfilter laat uitlaatgassen door maar houdt roetdeeltjes tegen. 

Roetdeeltjes uit een diesel vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Roetdeeltjes leveren een bijdrage aan de concentratie van fijn stof. Roetdeeltjes ontstaan door de onvolledige verbranding van diesel. Goede roetfilters houden een aanzienlijk deel roetdeeltjes tegen.

 

 

 

 

 

Voor bestaande diesels zijn er halfopen filters. Deze laten een deel van de uitlaatgassen door, zodat het filter niet verstopt raakt. Deze filters hebben 30 tot 50% rendement en zijn net zo betrouwbaar als de filters die affabriek in nieuwe auto’s worden gemonteerd.Waarom een roetfilter

Uitlaatgassen van een diesel bevat roetdeeltjes zijn schadelijk voor de gezondheid, daarom heeft de Europese Commissie normen opgesteld voor fijn stof. Nederland haalt op veel plaatsen de Europese normen voor fijn stof niet. Het RIVM schat dat jaarlijks mogelijk 18.000 mensen voortijdig sterven door de vervuilde lucht die ze inademen. Een diesel stoot veel meer schadelijke roetdeeltjes uit dan een benzineauto. Door het plaatsen van een filter op een bestaande dieselauto lever je een belangrijke bijdrage aan je eigen gezondheid en dat van je omgeving. Het zorgt voor een afname van schadelijke uitstoot met gemiddeld 40%.

Roetfilter montage

Het monteren van een filter gaat heel eenvoudig: Check of een filter voor uw diesel auto beschikbaar is en maak een afspraak bij je eigen garage. De gehele montage duurt iets meer dan een half uur.


Nieuwe auto

Koop je een nieuwe auto met een roet filter dan krijg je 600 euro korting op de BPM. Deze korting wordt direct bij aankoop van de nieuwe aan je doorberekend. De dealer draagt na de verkoop de BPM af aan de Belasting, die controleert op haar beurt de korting met gegevens van de RDW.


Roetfilter achteraf inbouwen

Als je een filter achteraf laat inbouwen in je bestaande auto, dan krijg je 500 euro korting op de totale factuur. Alle diesel motoren waarvoor een gecertificeerde filter op de markt is, vallen onder deze regeling. Om in aanmerking te komen voor deze korting moet het filter wel door een APK-garage worden ingebouwd. De 500 euro dekt het overgrote deel van de kosten, het overige bedrag van de factuur is voor je eigen rekening. Alleen bij montage van een gecertificeerde filter heb je recht op de korting.

Vind uw dichtsbijzijnde inbouwstation voor uw roetfilter.