admin

Informatie over schokdempers en een uitgebreid overzicht over koni schokbrekers, verlagingsveren en schroefsets.

Op Mijnautoonderdelen.nl vind je de beste schokdempers die momenteel op de markt beschikbaar zijn, tegen een scherpe prijs. Bezoek de website hier.

Schokbrekers dempen de veerbewegingen van de wielen om zo voor een goed contact met het wegdek te zorgen. Versleten schokdempers veroorzaken een slechte wegligging en een langere remweg. Daarbij komt nog eens dat je banden sneller slijten en je auto meer gevoelig is voor aquaplanning. Als je de schokbrekers vervangt doe het dan per as.

Wil je je auto meer dan 40mm verlagen dan zul je kortere sportdempers moeten monteren. Want de standaard schokdempers in combinatie met verlagingsveren hebben vaak een negatieve invloed op het weggedrag en het comfort, en het kan tot gevaarlijke situatues leiden. Met verlagingsveren ligt het zwaartepunt van de auto dichter op de weg, gecombineerd met sportdempers resulteert dit in een betere wegligging en stuurgedrag. Natuurlijk is de verlaging beperkt, zodanig dat de auto nog geschikt blijft voor normaal straatgebruik.

Er zijn ook schokdempers waarbij je de hardheid kunt instellen d.m.v. een draaiknop. Dit komt rechtstreeks van de Formule 1, hierbij gaan de rijkwaliteiten er fantastisch op vooruit. Hierbij kun jezelf uitmaken hoe laag je auto komt. Zet je hem op een normale dagelijkse stand of moet hij super laag zijn voor op een meeting! Schroefsets zijn er van verschillende merken. In principe is het zo hoe stugger de schokdemper, hoe beter het weggedrag maar hou wel rekening met wat minder comfort.

Wat zijn duidelijke symptomen van slijtage van schokdempers:
Je auto:

 • Rolt of breekt uit in de bochten.
 • Is gevoelig voor zijwind tijdens het inhalen.
 • Duikt tijdens het remmen.
 • Stuitert over een verkeersdrempel.
 • Heeft een grotere remweg dan normaal.

Schokdempers zijn eenvoudig te vervangen.

Verwijder de oude schokbrekers als het wiel op de grond staat om te voorkomen dat het hele gewicht aan het wiel hangt. Wanneer je de dempers vervangen hebt, is het wel verstandig om de auto opnieuw te laten uitlijnen. Het vervangen van de originele veren naar verlagingsveren kun je beter zelf niet doen. De veer staat namelijk onder hoge spanning, wanneer je die naar je hoofd krijgt. Dit klusje kun je beter aan de vakman overlaten. Op zoek naar goede schokdempers, surf dan naar Mijnautoonderdelen.nl

Koni heeft een wereldwijde reputatie weten te verkrijgen door kwaliteit te leveren. Koni maakt schokdempers die elke auto meteen een klasse beter maken. Voor elk wat wils: De Rode Koni lijn voor de kwaliteitsbewuste automobilist op zoek naar een verbeterde wegligging en comfort. De Gele Koni Sport-lijn voor de sportieve automobilist op zoek naar een optimale wegligging en sportieve rij-eigenschappen.

De klassieke Koni lijn maakt moderne schokdemper technologie beschikbaar voor klassieke voertuigen (auto’s uit de jaren 40, 50, 60 e.d.). Deze hebben uiteraard dezelfde superieure kwaliteit als de Koni specials die voor moderne auto’s worden aangeboden! Classic schokdempers worden uitgevoerd in de traditionele zwarte of rode kleur met het ‘wing’ logo.

 

 

De rode Koni is ontworpen voor de rijder, die de driveability en handling van zijn voertuig wil verbeteren. Een verhoogd comfort en betere wegligging, gecombineerd met een hoger veiligheidsniveau is voor bijna elk voertuig beschikbaar. Elke schokdemper is speciaal voor het model auto gemaakt, waarvoor u hem besteld. Daarom is een Koni Special altijd de beste keus wanneer schokdempers moeten worden vervangen! In alle gevallen een verbeterd rijgedrag!

 

 

Voor sportieve rijders heeft Koni een zorgvuldig ontwikkelde lijn in sportieve schokdempers. Deze lijn richt zich op een uitermate goede rijkwaliteiten in combinatie met een acceptabel niveau van comfort. Zijn karakteristieken zijn o.a. directe respons op het stuur, in minder overhellen, en minimale carrosserie beweging. Doordat de schokbrekers van buiten af te stellen zijn maakt het fijn-afstelling nog eenvoudiger.

 

 

De sportieve automobilist die niets anders dan de beste wegligging voor zijn auto wil, heeft de beschikking over een unieke range speciale suspension kits. Bestaande uit schokdempers en verlagingveren. Een vaste of instelbare verlaging tot 65mm in combinatie met een extern instelbare schokdemper geeft de auto een maximale instellings- mogelijkheid voor een absoluut super weggedrag en een sportief verlaagd uiterlijk!

 

Koni produceert een uitgebreid assortiment in schokdempers voor moderne 4WD voertuigen. Uiteraard ontworpen om lang mee te gaan, zelfs in zware off-road omstandigheden! Een degelijke uitvoering en het gebruik van eerste klas materiaal zijn de essentiële punten voor KONI kwaliteit. Op de weg is rijplezier en stabiliteit van het voertuig eerste vereiste, zodoende een grotere veiligheid en betere performance waarborgend.


Op zoek naar goede schokdempers? surf dan naar Mijnautoonderdelen.nl  Dit bedrijf heeft zonder twijfel de beste schokdempers die op de markt verkrijgbaar zijn op voorraad.

Street serie
Dit is een extreem gunstig geprijsde schokdemper set met veren. De sets bestaan uit 4 ingekorte schokdempers en 4 verlagingsveren. Verlaging mogelijk van 40/40 en 60/40. De garantie op deze sets is 6 maanden.

 

 

 

26270_apex_1.tif

Apex sport onderstel.
60mm verlaging voor, 40mm achter. Een APEX sport set bestaat uit 4 veren en 4 schokbrekers. De dempers zijn gasgevuld, hebben een stevige demping en zijn ingekort om beter met de verlagingsveren samen te kunnen werken. Een SP set voelt sportiever aan als het originele onderstel. De op elkaar afgestemde veren en schokdempers verbeteren het dynamisch gedrag van je auto, zonder aan het comfort voorbij te gaan.

 

 

Het monteren van een SP set zorgt ervoor dat het zwaartepunt van je auto omlaag gaat. Het resultaat is niet alleen een fijner stuur en bochtgedrag, je auto ziet er ook nog eens sportiever en aantrekkelijker uit.

H&R cup schokdemper sets.
60mm verlaging voor, 40mm achter met SACHS schokdempers. Zeer goede kwaliteit en wegligging. H&R is één van de grootste onderstel specialisten in Duitsland. Ze hebben meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van speciale verlagingsveren en chassiskits voor personenauto’s. Sinds het begin zijn ze nauw betrokken geweest bij de racewereld en mede hierdoor heft H&R een uitstekende reputatie opgebouwd.

 

 

H&R is ontwikkelingspartner van veel fabrieksteams en van alle ervaringen uit de racewereld profiteert natuurlijk ook de ontwikkeling van verlagingsveren, schokdempers en chassiskits voor normale personenauto’s. H&R is officieel partner van AMG Mercedes, Opel (OPC) en Abt-Audi in de DTM en Ford (M-sport).

Koni geel met apex schokdemper set.
Wegligging set bestaande uit Koni schokbrekers met apex verlagingsveren. Verlaging van 30 tot 60 mm, afhankelijk van het model. In veel gevallen is de hardheid instelbaar. Koni heeft een wereldwijde reputatie weten te verkrijgen door kwaliteit te leveren. Koni maakt schokdempers die elke auto meteen een klasse beter maken. Voor elk wat wils: De Rode Koni lijn voor de kwaliteitsbewuste automobilist op zoek naar een verbeterde wegligging en comfort. De Gele Koni Sport-lijn voor de sportieve automobilist op zoek naar een optimale wegligging en sportieve rij-eigenschappen.


Hoogte instelbare schokdempers.

Stroeve motorsport schokdemper set eigen merk.
Superkwaliteit voor een perfecte wegligging. Alleen voor Audi, Seat en VW. De kenmerken zijn: Perfecte wegligging, 1 jaar volledige en onvoorwaardelijke garantie, 40mm zuigerstangen in de voorpoten (bij meeste modellen) Schokdempers zijn te reviseren, ze worden standaard redelijk comfortabel afgeleverd.

 

 

Supersport Schokbrekers set.
Zeer gunstig geprijsd, maar wel voor een beperkt aantal merken, hoogte instelbaar. Supersport, het nieuwe systeem met achteras hoogteverstelling – hoogwaardig aluminium – ook aparte montage veren en schokbrekers. Leverbaar voor AUDI A3, BMW 3, VW Golf 4 en meer modellen. De Supersport schokdempers sets kunnen niet alleen invidueel op verschillende condities aangepast worden, maar de ingestelde hoogte kan ook ten alle tijden weer verandert worden. Zelfs als je heel laag gaat biedt Supersport nog een uitstekende vering. Door een hoogwaardig dempsysteem verlies je nooit het contact met het asfalt.

H&R schokdemper set.
Biedt een voortreffelijke compromis tussen een comfortabele en sportieve rit. Topkwaliteit met Bilstein schokdempers. Het beste wat er op dit moment te verkrijgen is. Voor veel merken leverbaar. Hoogte instelbaar.

 

 

APEX XForce verstelbare schokdempers in hoogte als demping.
Bij een APEX XForce kit zijn zowel rijhoogte als demping geheel instelbaar. Dit alles is mogelijk met de auto op de wielen staand en de kit op de auto gemonteerd. Het is dus niet nodig om voor het verstellen de ophangingsdelen te demonteren! De schokdempers bezitten een afstelbereik wat toestaat dat iedereen zijn auto geheel naar eigen smaak kan afstellen. De basis afstelling is echter altijd strak-sportief. Verstelbare verlaging tot 75mm

 

 

Koni schokdempers sport kit.
De bekende Koni topkwaliteit, redelijk comfortabel door progessieve veerwikkeling, hoogte en hardheid instelbaar. Met de Koni sport kit kun je je auto verlagen tot 45 mm en het geeft je auto een agressieve en sportieve look, tevens haal je met de Koni sport kit messcherpe prestaties uit je auto en een aanzienlijke verbeterde stabiliteit in bochten.

 

 

Koni schokdempers sport kits bieden je meer fun door:

 • Een sportieve en agressieve look.
 • Het ultieme rijgevoel, doordat ze regelbaar zijn aan jouw persoonlijke smaak.
 • Beperkte overhelling en een verbeterde stabiliteit in bochten.
 • Meer safety door verbeterd weggedrag.
 • TÜV certificaat voor alle europese auto,s
 • Koni kwaliteit en garantie.

De sport kits zijn verkrijgbaar voor 80 automodellen tegen zéér concurerende prijzen.

KW schokdempers sets zijn sportief en hebben een harmonische afstemming – af fabriek optimaal ingestelde dempings karakteristiek. Superkwaliteit, voor alle merken, hoogte en hardheid instelbaar. Er zijn 3 varianten.

Op zoek naar goede schokdempers surf naar Mijnautoonderdelen.nl!

 


variant 1
basis schroefset, alleen in hoogte verstelbaar.
variant 2.
Sportieve afstemming, van buitenaf regelbaar. In hoogte en hardheid instelbaar en voorzien van Koni schokdempers .
variant 3.
In hoogte en hardheid instelbaar zowel in- als uitgaande slag. ( Race techniek voor op de straat).