admin

Getunede auto’s vragen om performance schokdempers en aangepaste veren. Spax schokdempers is specialist op dit gebied. SPAX ontwerpt en produceert al meer dan 50 jaar schokdempers en is op race- en rally gebied het meest bekende merk ter wereld. Spax levert performance schokbrekers met bijbehorende veren in vele uitvoeringen. RS Trade heeft het complete assortiment in het programma opgenomen.

 

 

 

 

 

 

SPAX was het eerste bedrijf dat “op de auto instelbare” schokdempers produceerde en hebben dit idee gepatenteerd. In de 70-er jaren was Spax marktleider in performance verlagingsystemen in Groot Brittannië. De demping en soms zelfs ook de veerlengte, zijn naar wens instelbaar om deze aan te passen aan de persoonlijke voorkeur en de wegomstandigheden.

 

 

 

 

 

 

Spax levert verschillende schokdemper series.

  • De RSX is een in hoogte en demping instelbare schroefset
  • Bij de PSX is de demping eveneens instelbaar, maar is sprake van een vaste verlaging
  • De VSX kent een vaste verlaging en een niet-instelbare demping


Ook voor klassieke auto’s biedt Spax passende schokdempers en voor race- en rallytoepassingen zijn er speciale competitie schokdempers, enkel of dubbel instelbaar, met een demperhuis van aluminium of roestvast staal en verschillende montagemogelijkheden. RS Trade heeft SPAX schokdempers in huis.