admin

Staan jouw sportvelgen ook verdekt opgesteld, monteer dan spoorverbreders.

Die monteer je voor een lekkere dikke look aan je auto. Deze spoor verbreders zijn goedkoop en vrij eenvoudig aan te brengen, let echter wel op dat je de spoorbreedte maximaal met 2% mag vergroten en dat de wielen niet buiten de spatschermen uitsteken. Maar overdrijf het niet in de breedte, al wordt er bij de APK keuring niet zo nauw naar gekeken, eventueel kun je dit oplossen met spatbord verbreders.

Soms ben je er toe genoodzaakt om spoorverbreders te monteren.

Bijvoorbeeld na het plaatsen van sportvelgen met een afwijkende ET-waarde (zie sportvelgen). Ook als je sportremmen hebt gemonteerd, kan het zo zijn dat je spoor verbreders moet plaatsen omdat de remklauwen dikker zijn geworden.

Informeer voor het juiste type eerst bij je velgen leverancier. Het is van het grootste belang dat bij het gebruik van spoor verbreders het juiste bevestigingsmateriaal wordt gebruikt. De bouten die met de lichtmetalen velgen worden mee geleverd zullen niet altijd lang genoeg zijn als er verbreders worden gebruikt. Om vast te stellen welke maat bouten je nodig hebt, tel je de dikte van de verbreder bij de originele bouten op. Meestal wordt een setje wel geleverd met extra lange bouten. 

Remola.nl levert voor veel auto’s spoorverbreders.Er zijn drie soorten verbreders

  • Spoor verbreders die op de wielnaaf gemonteerd worden.
  • Verbreders die met langere wielbouten tegelijkertijd met het wiel gemonteerd worden.
  • De kruisvormige tussenstukken, die worden met wielbout verlengers gemonteerd. Maar deze moet je absoluut niet kopen, in Duitsland zijn ze verboden.


De spoor verbreders die tegelijk met het wiel op de naaf worden gemonteerd moeten voorzien zijn van een centreer-systeem. Als ze niet zelf centrerend zijn heb je kans dat je wielen in onbalans komen.

Montage is vrij simpel, kun je een wiel verwisselen dan kun je dit ook! 

Net als bij sportvelgen, vastdraaien met een momentsleutel (105Nm). Mits op de juiste manier gemonteerd, zijn spoorverbreders volkomen veilig en legaal. Door de spoor verbreders verandert je spoorbreedte (tenzij je ze als compensatie voor wielen met een afwijkende ET-waarde hebt gemonteerd) en worden de wiellagers zwaarder belast, die zullen sneller slijten. Dus wat vaker controleren is wel gewenst. 

Op zoek naar spoorverbreders? Surf naar www.remola.nl!