admin

Chiptuning wat is het nu eigenlijk, en wat brengt chip tuning met zich mee?
En waarom zou je bij de aankoop van een nieuwe (diesel)auto meer geld uitgeven, als je voor minder geld meer pk’s kunt krijgen. Als je een electronische geregelde inspuiting en ontsteking hebt, ook wel motormanagement genoemd is chiptuning mogelijk. Het managementsysteem daar komt alle informatie van de motor binnen. De computer geeft aan de hand van de gemeten gegevens, de injectie en de turbo de opdrachten. 

chiptuning 

In de (diesel) motor zitten op diverse plaatsen zenders die informatie naar het management sturen. Door middel van chiptuning gaat men hier in grijpen. De computer gebruikt het softwareprogramma dat de constructeur heeft ingevoerd om alles te sturen. Het programma bepaalt de hoeveelheid brandstofmag worden ingespoten en op welk tijdstip. Bij chiptuning gaat men die software beinvloeden. Ofwel bij chip tuning herschrijft men het programma door een chip te vervangen.

Chip tuning en powerbox.
Wanneer men de meetgegevens die de zenders naar het management stuurt gaat ‘vervalsen’, spreekt men van een powerbox. Die in een mum van tijd tussen de zenders en het management geplugd wordt. Deze powerbox stuurt ‘foute’ meetgegevens naar het management. Als de turbodruk in werkelijkheid 1.0 bedraagt, zal de computer gegevens ontvangen die zeggen dat de laaddruk op dat moment slechts 0.6 bar bedraagt. Met deze manier van chiptuning zal de computer vanaf 1.4 bar laadruk opdracht geven om de waste gate van de turbo te openen. 

chiptuning

Ventura Tuning – maakt voor elk truck- en automerk software op maat. 

Chiptuning geeft het beste resultaat bij (benzine of diesel) motoren met turbo, compressor of G-lader. Chip tuning geeft een prestatie-verbetering van zo,n 20 tot 40%, dus meer koppel en meer vermogen.Bij atmosferische motoren is de winst zo’n 6 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Na chiptuning en een onveranderde rijstijl is een brandstofbesparing haalbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt door chip tuning sowieso levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen. 

De levensduur van de (diesel) motor wordt bij verantwoord chiptuning niet bekort. Maar hou wel er wel rekening mee dat je meerdere dingen moet aanpassen. Neem nu een TDI motor respectievelijk 90pk en 110 pk. Beide motoren zien er computer optisch hetzelfde uit, maar er zijn wel degelijk verschillen in turbo – oliekoeler – oliepomp en intercooler. Maar er moet wel gezegd worden dat motorenfabrikanten een behoorlijke (mechanische) veiligheidsmarge inbouwen.

Leeftijd of km stand van de (diesel) motor maakt voor chip tuning in principe niets uit. Storingen zijn zeer zeldzaam. De motor moet nadien zorgvuldig warmgereden worden. Aan de electronica is na chiptuning van buitenaf niets bijzonders te zien en ook met een diagnose-apparaat bij de dealer kan de gewijzigde software niet worden herkend. Maar het vermogen en het koppel zijn natuurlijk na chip tuning wel te meten op een vermogenstestbank.


Er zijn verschillende manieren:
1. Chiptuning;
Hierbij wordt de software beinvloedt, het programma wordt herschreven door een chip te vervangen. Hierbij worden de programma’s geoptimaliseerd die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De parameters worden bij chip tuning opnieuw maar dan meer ideaal op elkaar afgestemd.
Grafisch voorbeeld van de “Kenvelden” (software) van het stuurprogramma in het motor management.powerbox tuning2. Powerbox tuning;
De powerbox is een externe computer dat tussen de fabriekscomputer en de brandstofpomp geplaatst wordt en stuurt “foute” informatie naar de bestaande chip, om hem zo te beinvloeden. Een powerbox is eenvoudig te plaatsen en eventueel is de powerbox over te zetten in de volgende auto met dezelfde motortype. Op de meeste Japanse auto’s kan geen chiptuning op toegepast worden.

Japanners werken niet met geheugenchips maar met processors die niet uitgewisseld kunnen worden. Chip tuning is niet mogelijk, je kan er hoog uit een Powerbox opzetten. Het nadeel daarvan is alleen dat dat meer vermogen onderin geeft maar geen meer koppel verloop geeft
en meestal veel roetuitstoot veroorzaakt.


obd tuning3. OBD tuning:
(On Board Diagnosis) Hier worden de gegevens van het motormanagement uitgelezen via de storingsdiagnosestekker en vervolgens gewijzigd. bij OBD komt geen soldeerbout aan te pas. Bij chiptuning moet de originele chip vervangen worden door een andere. OBD tuning is dus eenvoudiger te doen.chip
 tuningVentura Tuning is de chiptuning specialist.
Het chip tuning bedrijf Ventura Tuning optimaliseert de software in het motormanagement en dan maakt het niet uit of het een diesel of benzine auto, vrachtauto, bus, camper of tractor is. De moderne auto na 2001 kan zonder problemen gechiptuned worden en dus meer vermogen leveren met een software update van Ventura Tuning, er is direct een aanzienlijke verbetering waarneembaar. Chiptuning geeft meer trekkracht, een hogere topsnelheid en niet geheel onbelangrijk, een lager brandstofverbruik! De aanpassing in het motormanagement door Ventura Tuning is NIET waar te nemen in de werkplaats bij uw dealer en u behoudt de fabrieksgarantie. 

Chiptuning ZiptuningInmiddels is Ventura Tuning al geruime tijd een begrip op het gebied van besturingssoftware voor de automotive-industrie. De core-business van Ventura Tuning is chiptuning en is hiermee uitgegroeid tot het toonaangevende chip tuning bedrijf van Nederland. Doordat Ventura tuning continu inspeelt op de laatste ontwikkelingen in techniek hebben zij programmeringen geleverd ten behoeve van brandstofbesparing, emissie-uitstoot beperking en snelheidsbegrenzers aan de transportsector en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.Chip tuning Ziptuning


Ventura Tuning – voordelen:

  • De chiptuning is niet waarneembaar met diagnose, de auto-dealer ziet geen verschil. Daarnaast zijn de secundaire modules gemakkelijk demontabel.
  • GRATIS terug naar origineel geplaatst indien U dat wenst
  • Brandstofverbruik neemt af door het hogere koppel, reductie van 8% bij een diesel is goed mogelijk
  • De software aanpassingen bij chip tuning zijn ruim binnen de maximale grenzen
  • DSG automatische versnellingsbaksoftware word bij Ventura tuning WEL aangepast
  • APK keuringen vormen geen probleem na chiptuning.Conclusie:
Bel altijd even met een chip tuning bedrijf voordat je chiptuning overweegt, of kijk goed op de website van zo’n bedrijf of er ook berichten staan van tevreden klanten en hun rijervaringen. Denk niet altijd alleen maar aan de prijs en de beloofde PK’s. Maar kijk naar de werkervaring van het chiptuning bedrijf en of zijn garanties en service achteraf. Het is geen garantie maar één ervaring zegt meer dan geen ervaring. 

Een chiptuning bedrijf welke zijn ervaringen met u deelt is Ventura tuning wat ook op de website terug te zien is in transparante rijervaringen met vele afbeeldingen. De door Ventura ontwikkelde software is op maat gemaakt, specifiek voor uw (diesel) auto. D.w.z dat alle kenmerken als chassisnummers en ID codes blijven behouden. Chip tuning is voor diagnose niet waarneembaar. Bij Ventura krijgt u altijd op chiptuning 1 week “niet tevreden, geld terug”. En 3 jaar garantie op de software optimalisatie. De extra motorgarantie is wel ondergebracht bij een echte verzekeringsmaatschappij!

Bij Ventura Tuning kunt u de chiptuning altijd van tevoren testen als u dat wenst. 

top
homeTell a friend!
© 2007 Cartuning-guide.com – diesel -obd – powerbox – chip tuning
| Contact the webmaster | Disclaimer |