admin

Wat kan je op een testbank? Het vermogen meten!

De vermogenswinst na tuning kan het beste worden gemeten door de auto voor en na de tuning op de vermogenstestbank te plaatsen. Na het tunen, zie je zwart-op-wit de winst wat betreft vermogen en koppel. Op de vermogenstestbank wordt het krukasvermogen, de pk’s aan de wielen en het koppel gemeten. Aan het einde van de testrun kan er snel een diagnose gesteld worden en wordt zonder problemen extra vermogen en koppel verkregen door middel van optimale afstelling van het brandstofsysteem, ontstekingstijdstip enz.

Snel problemen opsporen.
Tevens is een run op een testbank de snelste manier om defecten en problemen op te sporen, denk aan ontstekingsproblemen, het optimaal afstellen van het ontstekingstijdstip en het meten van de gemiddelde verbrandingsdruk van de motor. Vaak wordt na een reparatie (bijv turbo, cilinders etc.) de auto op de vermogenstestbank gezet om het vermogen te meten om te zien of de reparatie succesvol verlopen is. Als je een sportuitlaat, sportfilter, turbo of andere nokkenassen gemonteerd hebt, kan een vermogensmeting ook interessant zijn. Op het testrapport vind je onder andere het koppel, vermogen, verliezen enz.

Op een vermogenstestbank kun je perfect te weten te komen hoeveel vermogen en trekkracht je auto heeft. Speed Centre heeft in eigen beheer een computergestuurde testbank ontwikkeld. Hiermee behoren alle afstellingproblemen tot het verleden. Voor meer informatie surf naar Speed centre.