admin

Een ( afneembare) trekhaak is in de tuningscene niet erg interessant, voor een Aston Martin bestaat er niet eens een trek haak. Maar iedereen die er ooit een onder zijn auto heeft laten monteren, weet dat er geen twee gelijkwaardig zijn. Elk automerk en type hebben zo zijn eigen haak. Dit is erg omslachtig en maakt het onnodig duur.

 

 

 

 

Bij Bosal.nl kunnen ze wel een universele haak maken, maar dat wil de industrie nog niet. Want voor automerk A ziet de achterbumper er zus uit en bij automerk B weer zo. Een ander aspect waar rekening mee gehouden moet worden is de veiligheid. Bij lang niet alle auto’s zit de brandstoftank op dezelfde plek. De tank mag absoluut niet beschadigd worden, bij een aanrijding aan de achterkant mag de haak-ophanging, de tank zeker niet doorboren.

Een trekhaak bestellen? Surf naar Lasaulec voor snelle levering!

Jaarlijks worden er in Europa ongeveer 3.000.000 trekhaken verkocht. Ongeveer een derde deel is van het merk Bosal. Een kale trekhaak kost ongeveer 200 euro, maar daar komt nog de bekabeling bij. Montage is niet eenvoudig. Dat komt vooral doordat de moderne auto boordevol elektronica zit en daar moeten de passende draden bij gezocht worden. Montage is dan ook specialistenwerk.

 

 

 

 

Je ziet ze steeds meer, de afneembare trekhaak.

Daarvoor zijn 2 redenen aan te wijzen: De kentekenplaat zit steeds dichter aan het asfalt en het zicht op de kentekenplaat mag niet belemmerd worden. En de andere reden is dat we wél een trek haak willen hebben, maar we willen hem vooral niet laten zien. En bovendien als je auto is voorzien van een parkeersensor, dan is een afneembare trekhaak aan te raden omdat de kogel door de sensor als een obstakel kan worden gezien.

Een (afneembare) trekhaak bestellen? Surf naar Lasaulec voor snelle levering!