admin

Een nieuw veiligheidssysteem dat overstekende voetgangers herkent werd door Volvo gelanceert. Dit systeem combineert eigenlijk meerdere systemen tot een nieuw niveau van veiligheid voor overstekende voetgangers.

Zelfs als de bestuurder het waarschuwingssignaal voor overstekende voetgangers negeerd dan zorgt deze techniek ervoor dat de impact met minimaal 75% wordt teruggebracht. Als de auto een snelheid heeft tot 25 km/h dan garandeert Volvo dat de voetganger helemaal niet geraakt wordt. Dit nieuwe systeem is een uitbreiding op het City Safety systeem van de XC60.

Het nieuwe systeem zal bekend worden onder de naam Collision Warning with Full Auto Brake and Pedestrian Safety System. Het is een complete mondvol maar dit systeem brengt veiligheid op de weg dan ook zeker tot nieuwe hoogte. Het systeem zal te vinden zijn in de nieuwe Volvo S60 die in 2010 op de markt zal verschijnen.

 

 

 

 

 

 

Het huidige City Safety systeem voorkomt aanrijdingen met voorliggers tot snelheden van 30 km/u en bij snelheden die daarboven liggen verminderd het de auto enorm of probeert stil te gaan staan. Dit nieuwe systeem van Volvo dat in 2010 gelanceerd wordt gaat dus nog een stapje verder.

Om de techniek integraal door te kunnen voeren komt Volvo met de S60 ook met een nieuwe adaptieve cruise control (ACC) dat ook bij lage snelheden gebruikt kan worden zelfs als het verkeer zo nu en dan stil staat. Volvo ontwikkeld ondertussen lekker verder aan weer een nieuw en nog beter beveiligd systeem wat wij over 50 jaar waarschijnlijk allemaal weer zullen gebruiken.