admin

 

Met het gebruik van verlagingsveren komt het de weg ligging ten goede.

Maar buiten dat, staat het ook gewoon mooier. Je kunt je auto verlagen tot 40mm zonder dat je de schokdempers hoeft te vervangen. Wil je nog lager (60mm) dan zul je er kortere schokdempers (verlagingsets) op moeten zetten.

Verscheidene verlagingsets vind u bij de shop van Extreme Carstyling.nl!

 

 

 

 

Want de originele dempers zullen binnen de kortste keer kapot gaan. Bij extreme verlaging kun je de auto ook moeilijker uit een slip krijgen. Bij verlagingsveren ligt het accent duidelijk op verbetering van de wegligging en iets minder op het comfort. Wil je nog lager – Klik hier!! 

Met gemonteerde verlagingsveren kan je auto hogere bochtsnelheden aan en de auto helt minder over in de bochten, doordat het zwaartepunt dichter bij de weg ligt. Het stuurkarakter van de auto verandert hiermee niet. hij blijft dus net zo onderstuurd of overstuurd dan voorheen. Wil je dit ook aanpakken dan zou je een stabilisatorstang moeten monteren. 

<< Uw bedrijfsnaam op deze pagina, met verlagingsveren en verlagingsets? >>


Je kunt niet ongelimiteerd verlagen. Let dan wel op dat je kans hebt op beschadigingen aan het carter, uitlaat, etc. Door de vele drempels en schildpadden in de weg. Bij extreme verlaging (>60mm) wordt het grensbereik waarmee je de auto uit de slip kunt halen steeds kleiner. Het is aan te raden om progressieve veren te kopen, d.w.z. dat ze meer weerstand bieden naarmate ze dieper inveren, dit gaat niet ten koste van het comfort.

Ga zelf geen stuk van de originele veren zagen om je auto te verlagen, want daar kom je absoluut niet mee door de APK keuring. Als je grotere of bredere wielen onder je auto wilt zetten en je auto wilt verlagen, kun je beter eerst de verlagingsveren onder je auto monteren anders loop je het risico dat de banden aanlopen in de wielkasten.

Wil jij jou auto ook verlagen maar mag hij absoluut niet te stug worden? Verlaag dan je auto met alleen veren! Je kan een auto goed verlagen tot 40 mm zonder andere schokdempers te monteren. Door het monteren van bumpstops voorkom je het doorslaan van de schokdempers en bumpstops voorkomen het aanlopen van de (brede) autobanden bij diep inveren.

 

 

 

Het vervangen van de originele veren naar verlagingsveren kun je beter zelf niet doen. Buiten het speciale gereedschap om is het ook nog eens levensgevaarlijk! De veer staat namelijk onder hoge spanning, wanneer je die naar je hoofd krijgt. Dit klusje kun je beter aan de vakman overlaten. Na de montage van de veren of een verlagingset ben je er nog niet. Er zijn namelijk dingen die ongemerkt veranderen door de lagere vering. 

De belasting afhankelijke remdruk regelaar op de achteras moet gecontroleerd worden en zonodig afgesteld worden. Dit zelfde geldt ook voor de ABS sensor. Ook moet je absoluut de auto uitlijnenlaten. Door montage van verlagingsveren kunnen de voorste veerpoten ten opzichte van elkaar iets meer bewegen, als oplossing hiervoor zou je een veerpootbrug kunnen monteren.

De voordelen zijn:

 

  • Je auto krijgt een mooie look.

 

  • Betere rijeigenschappen

 

  • Het is relatief goedkoop.

Wat kost het?

Een verlagingset is al te koop voor zo,n €100,00. APEX verlagingsveren zijn in hun prijsklasse veruit de beste. In vergelijking met andere goedkope verlagingsets hebben de APEX veren meer comfort en een betere wegligging. 

APEX® verlagingsveren vervangen eenvoudig de standaard veren van je auto. De verlaging bedraagt dan meestal 30 tot 40 mm. Niet alleen stuurt je auto dan scherper en voelt comfortabel sportief aan, je geeft je er ook dat extra stukje individuele stijl aan mee wat hem boven de rest uit tilt.

Verlagingsveren hebben een grote grote invloed op zowel het comfort als op de wegligging. Om een veer goed te ontwerpen zijn er ervarings- deskundigen nodig die weten wat een auto precies doet en die een duidelijk idee hebben hoe en waar dit te verbeteren is.

Het APEX team is er altijd in geslaagd een verlagingset te ontwikkelen die 100% geschikt is voor je auto. Vele malen zijn APEX verlagingsets in de vakbladen getest en daarbij als één van de beste uit de test kwamen.


Koni levert sport kits bestaande uit de gele Koni sportdempers met verlagingsveren. Deze kits hebben een gemiddelde verlaging van 35 mm. Afhankelijk van het automodel zijn de gele KONI schokdempers van buitenaf in hardheid instelbaar.

De KONI SPORT KIT biedt:

  • Sterk verbeterde rij-eigenschappen
  • Levenslange garantie voor de 1e eigenaar
  • Schokdemper en veer die op elkaar zijn afgestemd op basis van de unieke KONI filosofie
  • Scherpe prijs van 449,00 tot 649,00 euro

 

De verlagings veren van Koni zijn afgestemd op
haar sportdempers, maar zijn ook met de originele
schokdempers te combineren. De prijs ligt hiervan
ligt rond de euro 150,-.


H&R is één van de grootste onderstel specialisten in Duitsland. Men heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van speciale verlagingsveren en chassiskits voor personenauto’s. Sinds het begin is men nauw betrokken geweest bij de racewereld en mede hierdoor heeft H&R een uitstekende reputatie opgebouwd. H&R is ontwikkelingspartner van veel fabrieksteams.

En van alle ervaringen uit de racewereld profiteert natuurlijk ook de ontwikkeling van de verlagingsveren en chassiskits voor normale personenauto’s. Het leveringsprogramma van H&R omvat verlagingsets, hoogte instelbare chassiskits (al dan niet tevens in hardheid verstelbaar), cupchassiskits, stabilisatorsets en track + spoorverbreder sets.


verlagingset.
Je auto krijgt een betere wegligging, een sportievere uitstraling door middel van de verschillende merken (Apex, H&R, Koni< SPAX verlagingsveren of verlagingssets.