admin

Auto’s die vanaf dit jaar geproduceerd zullen worden, zullen voorzien zijn van extra systemen om de rit veiliger te maken en verkeersongelukken te voorkomen. De voertuigen zullen onder meer beschikken over een alcoholslot en alarmlicht als de rem hard wordt ingetrapt. 

Ook een draadloze achteruitrijcamera wordt een van de vele toevoegingen. Een achteruitrijcamera werd al langere tijd vrijwillig toegepast in voertuigen door de bestuurders. Het systeem bood de bestuurders immers een hoop voordelen en kon bovendien een hoop onnodige verkeersongevallen voorkomen. Benieuwd naar de voordelen van een achteruitrijcamera set? Lees snel verder.

Hulp bij inparkeren

Indien een voertuig voorzien is van een achteruitrijcamera, zal de bestuurder, zodra het voertuig zich naar achteren beweegt, een beeld ontvangen van de situatie achter het betreffende voertuig. Hierdoor zal het zicht van de bestuurder opmerkelijk verbeteren. Paaltjes, stoepranden en zelfs voorbij fietsende kinderen zullen tijdig opgemerkt worden. Zo zul jij probleemloos kunnen inparkeren zonder schade op te lopen.

Hulp bij het invoegen op de snelweg

Bij het invoegen op de snelweg vergeten veel bestuurders de situatie achter het voertuig in de gaten te houden. Zeker bij het invoegen kan dit onderdeel erg nuttig zijn. Een achteruitrijcamera biedt de mogelijkheid om snel en gemakkelijk zicht te krijgen op de situatie achter jouw auto, zodat jij op een veilige wijze kunt invoegen.

Veiliger gevoel op de weg

Indien jij sinds kort jouw rijbewijs hebt of nauwelijks rijdt, kan ieder ritje in de auto spannend zijn. Eer is immers geen rijinstructeur die in staat is om in te grijpen bij een gevaarlijke situatie. De plaatsing van een achteruitrijcamera set kan jou meer vertrouwen geven, aangezien jij meer zicht op de weg hebt en daarmee minder snel een gevaarlijke beslissing neemt.

Veiliger dan sensoren

Tegenwoordig zijn een hoop auto’s voorzien van een parkeersensor. Deze sensor zal alarmeren als jij, tijdens het inparkeren, in de buurt komt van een obstakel. Op die manier kan er een hoop schade voorkomen worden. Uit onderzoek van het Insurance Institute of Highway Safety bleek echter dat een achteruitrijcamera effectiever is dan een parkeersensor, gezien het voorkomen van een aanrijding bij het achteruitrijden.