admin

Voor veel mensen is een auto nog altijd een heus statussymbool. En wanneer het budget het toelaat, wil de ware autofanaat daar ook graag geld aan uitgeven. De volgende auto’s zijn echter zo bizar duur dat ze nog net geen ‘geld’ schreeuwen. Deze auto’s zijn alleen voorbehouden voor de rijksten der aarde.

Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg is een Zweedse autofabrikant die zich toelegt op het ontwikkelen van zogenaamde high-end sportwagens. Kijk je naar de modellen die deze fabrikant op de markt heeft gebracht, dan zie je dat er wel een flink prijskaartje aan deze supercars hangt. Modellen met een prijs van een paar miljoen dollar zijn geen uitzondering. Vaak is er ook maar een beperkte oplage van specifieke modellen. De Koenigsegg CCXR Trevita spant toch wel de kroon. Van dit model zijn maar twee exemplaren gemaakt, vooral omdat het productieproces te intensief was. De prijs van dit juweeltje lag op 4.8 miljoen dollar, maar dan heb je ook wat! Voor de coating van de koolstofvezels is diamant-stof geïmpregneerde hars gebruikt. De V8 motor heeft maar liefst 1004 pk en het is daarmee de duurste straatlegale auto ter wereld.

Lamborghini Veneno Roadster

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend om de supersnelle auto’s die ze produceren. En zo snel als dat deze sportwagens zijn, zo snel is ook het uiterlijk. De Lamborghini Veneno Roadster is ontworpen ter ere van het vijftigjarige bestaan van het merk. Dit model is gemaakt van koolstofvezel en haalt de 100 km/u in slechts 2.8 seconden. WIl je deze auto kunnen betalen, dan hoop je de jackpot te winnen op unibet, want het model kostte bij de introductie 4.5 miljoen dollar. Er zijn er slechts negen exemplaren van dit model gemaakt.

McLaren P1 LM

Een stuk goedkoper dan de vorige twee auto’s, maar met 3.6 miljoen dollar nog steeds bizar duur is de McLaren P1 LM. De auto is gebaseerd op een circuit auto, maar omgeturnd als legale straatversie. De auto heeft een 3,8 liter twin-turbo V-8 en er zijn maar vijf auto’s van dit model gemaakt.

Lykan Hypersport

Het Libanese W Motors is het brein achter deze fantastische auto die bij de introductie 3.4 miljoen dollar moest kosten. De 3.8 zescilinder heeft slechts 2.8 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken. Het uiterlijk van de wagen is oogverblindend. De koplampen gemaakt van 240 15 karaat diamanten.

Bugatti Veyron van Masory Vivere limited edition

Bugatti is van Franse origine en is nu geruime tijd onderdeel van Volkswagen AG. De Bugatti Veyron van Masory Vivere is een gelimiteerde editie en behoort tot de snelste wagens ter wereld. De 8.0 liter W16 motor beschikt over maar liefst 1200 pk en moet rond de 3.4 miljoen dollar kosten. De carrosserie is gemaakt van koolstofvezel. Zowel het interieur als exterieur is aan te passen met laser etsen van bijzondere gebeurtenissen. Dit model is met recht het paradepaardje van Bugatti.