admin

Volkswagen zet vol in op elektrisch rijden. Zo brachten zij volledig elektrische versies van bestaande modellen op de markt, zoals de Volkswagen E-Up en de Volkswagen E Golf. Nu gaan zij een nieuw tijdperk in en hebben ze twee nieuwe modellen op de markt gebracht, de ID 3 en de ID 4. Die veel luxe, meer power en een grotere actieradius aanbieden. Hiermee gaan zij de strijd aan met veel merken, waaronder Tesla, Renault (met de Renault Zoe), Nissan (met de Nissan Leaf), etc. Ben jij ook benieuwd naar de Volkswagen ID3 en ID4? Lees dan verder.

Volkswagen ID3 & ID4

De ID3 is de kleinere variant onder de nieuwe elektrische wagens van Volkswagen. Deze hatchback heeft bijna hetzelfde formaat als een Golf. Wel is de ID3 veel ruimer en biedt deze meer beenruimte op de achterbank. De ID3 biedt 385 liter bagageruimte en heeft een reikwijdte van 424 kilometer. Binnenkort komt er een versie uit die 542 kilometer aankan. Houdt er wel rekening mee dat als je graag met een caravan op reis gaat, de ID3 kan geen aanhanger trekken. De ID4 kan dat wel.

Voor de mensen die behoefte hebben aan meer ruimte (kofferbak en beenruimte) en een hogere auto, heeft Volkswagen de ID4 uitgebracht. De ID4 is een elektrische SUV. De ID4 biedt 543 liter kofferruimte, als de achterbanken worden ingeklapt, kun je tot 1.575 liter kwijt in de achterbak.

Veilig

Uit de testen van het Veiligheidsinstituut Euro NCAP is gekomen dat de Volkswagen ID3 is uitgeroepen tot meest veilige auto van 2020. Dit hebben zij getest door middel van meerdere proeven waarbij de auto’s op verschillende manieren tegen muren en andere voorwerpen botsen. De ID3 scoorde vijf van de vijf sterren. De veiligheid van de kinderen op de achterbank is beoordeeld met een 89 procent en de veiligheid van de volwassen passagiers is beoordeeld met een 87 procent. Ook zijn er systemen in de auto geïnstalleerd voor het reageren op voetgangers en fietsers. Waar zij een score van 79 procent behalen.

Krachtig

De ID3 weegt 1694 kilogram en de ID4 weegt 2024 kilogram. Het zijn zeker geen lichte auto’s, maar dat komt veel voor bij elektrische auto’s. Dit komt door het gewicht van de batterij. Maar ondanks het zware gewicht van deze auto’s, trekken zij heel snel op. Doordat een EV niet hoeft te schakelen, kan deze constant optrekken. Zo trekken veel van deze EV’s heel snel op. De VW ID3 gaat van 0 tot 100km/u in 7,3 seconden en de ID4 doet dat in 8,5 seconden. Deze nieuwe modellen verslaan de E Golf, die 0-100 km/u reedt in 9,6 seconden.

Ondanks de elegante look moet je dus niet verrast zijn als een van deze wagens je voorbijschiet bij het stoplicht.

Met deze twee beeldige en vooral veilige wagens, draagt Volkswagen bij aan het zuiniger en schoner rijden.