admin

Een motorverzekering afsluiten is heel belangrijk. Het is een financiële dekking voor wanneer er bijvoorbeeld een aanrijding heeft plaatst gevonden. Middels de motorverzekering hoeft u niet in eigenzak te gaan.

Voordelen van een motorverzekering

Een motor rijden is leuk maar ze moeten ook verzekerd worden. Een motorverzekering kan heel wat voordelen met zich hebben. Hieronder zijn er een paar voordelen opgenomen voor de motorverzekering.

Aantrekkelijke kortingsregelingen mogelijk

Een motorverzekering hoeft niet duur te zijn. Je betaalt helemaal geen premietoeslag als je de laagste trede op de no-claimladder hebt. Een ander reden waarom een motorverzekering voordelig is,  is omdat je de no claim korting kan behouden ingeval je motor een schade krijgt zonder dat jij daarvoor verantwoordelijk bent. Sommige mensen maken in maanden met mooi meer gebruik van de motor. Wanneer dat wordt gedaan heb je bovenop de no-claim korting een extra kortingsvoordeel. Kies je voor een winterstop, krijg je een aanzienlijke korting. Hiermee wordt de premie dus flink verlaagd. Heb je schade aan de motor maar ben jij niet de verantwoordelijke? Dan behoud je de no-claimkorting en heb je geen premienadeel door deze schade. De no claim korting in dit geval kan dan wel tot 80% afnemen.

Uitgebreide dekkingen mogelijk

Als een motor aangeschaft wordt moet de WA dekking eerst gedaan worden. De WA dekking is de basis van de verzekering waarbij schade aan eigenvoertuig niet gedekt wordt. Alleen de schade aan derden wordt financieel gedekt. Daarom bestaat de mogelijkheid om uit te bereiden met de WA verzekering. Zo kan er gekozen worden tussen de Beperkt-casco (WA plus of WA+) of de Volledig casco (allrisk). Met de bovengenoemde dekking soorten kan de motor eigenaar meer vrijheid creëren en hoeft hij zich niet aan 1 verzekeringsmethode te onderwerpen.

Direct online afsluiten

Het voordeel van de motorverzekering is dat je het online gelijk kan afsluiten. Speciaal daarvoor zijn er enkele verzekeringsinstituten die het mogelijk maken om online de verzekering te doen. Met de online verzekeringen kun je op elk moment een verzekering afsluiten.

Tot slot

Een motorverzekering kan veel voordelen met zich hebben. Zo kan je bij het afsluiten van de verzekering altijd nog uitbreiden met wat extra verzekeringen en kun je ook nog wat extra kortingen krijgen als je bijvoorbeeld gebuikt maakt van de winterstop methode. Ook bestaat de mogelijkheid om de verzekering online af te sluiten. Hierdoor hoeven mensen geen lange afstanden te leggen om een verzekering te doen. U kunt vanaf uw huis of werkplek een online verzekering afsluiten.