admin

Een lease auto kan veel zorgen wegnemen. Bijvoorbeeld als je niet voldoende spaargeld hebt om een nieuwe auto te kopen. Daarnaast is het een groot voordeel dat je verder geen omkijken hebt naar overige kosten. Je betaalt een vast tarief per maand en daarnaast hoef jij alleen nog maar de brandstof kosten te betalen. Alle andere kosten zitten bij jouw maandelijkse tarief inbegrepen; het onderhoud, de apk, eventuele reparaties en de kleine- en grote beurt. Dat is fijn, want zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Er is veel aanbod qua lease auto’s dus je moet van te voren goed onderzoek doen. Waar je op moet letten vertellen we in dit artikel, enkele tips:

Een kleine(re) auto is goedkoper

Wil je om praktische redenen een shortlease auto, ga dan liever voor een wat kleinere auto. Deze kleinere auto’s hebben een lagere premie, waardoor je meer geld overhoudt aan het eind van de maand. Vooral als je als ZZP’er soms een auto nodig hebt voor een klus, is dit een goed idee. Je wilt natuurlijk je kosten zo laag mogelijk houden. Schrijf op wat voor wensen je hebt en waar de auto aan moet voldoen voordat je gaat zoeken.

Maak een kostenplaatje voor een auto leasen en een auto kopen

Wil je weten wat voor jou de beste optie is, kun je heel makkelijk twee lijstjes maken. Op het ene lijstje schrijf je alle voor- en nadelen van het leasen van een auto. Ook schrijf je op hoeveel het jou maandelijks gaat kosten bij een lease bedrijf. Op het tweede lijstje schrijf je de voor- en nadelen van het kopen van een auto. Ook hier schrijf je op hoeveel de kosten hiervan zijn. Denk aan de aanschaf kosten, afschrijving, brandstof, onderhoud, et cetera. Als jij bijvoorbeeld geen grote spaarrekening hebt, is het verstandiger om een auto te leasen. Je weet dan elke maand waar je aan toe bent en komt verder niet voor financiële verrassingen te staan.

Hoelang wil je een auto leasen?

Je moet ook nadenken over hoelang je de auto wilt leasen. Een gewoon lease contract heeft doorgaans een duur van 36, 48 of 60 maanden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een shortlease prive contract, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Dit wordt vaak gebruikt door werkgevers of particulieren die als zelfstandigen op project basis werken. Maar je kunt ook nog kiezen voor supershortlease. Supershortlease is ontzettend handig als je maar even een auto nodig hebt, want je kunt zo’n contract na één maand dagelijks opzeggen. Ideaal als jij steeds voor een korte periode een auto nodig hebt, maar het is ook ideaal als jij graag regelmatig in een andere auto wilt rijden.