admin

Het kiezen van de juiste leaseauto is een leuk proces, je krijgt per slot van rekening een nieuwe auto. Aan de andere kant is het ook een belangrijke beslissing, omdat je meerdere jaren in deze auto zult rijden. Dan wil je er wel zeker van zijn dat deze auto echt bij je past. Daarom hier enkele tips.

Weet wat je wilt

Het aanbod auto’s is enorm groot, niet alleen qua merken, maar ook qua types. Het kan dan best lastig zijn om daar jouw droomauto tussen te vinden. Zorg daarom dat je goed weet wat je zoekt. Dit maakt je zoektocht een stuk behapbaarder.

Vragen die je jezelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld de volgende:

  • Wat voor een auto zoek je? Een driedeurs of een vijfdeurs? Een SUV of een hatchback?
  • Wil je elektrisch rijden of toch liever benzine of diesel?
  • Vind je het belangrijk om een automaat te rijden of liever handgeschakeld?
  • Wat wil je maandelijks betalen voor een auto?

Deze vragen zorgen ervoor dat je alvast een eerste shift kunt maken in de beschikbare auto’s. Vervolgens is het belangrijk om ook na te denken over andere zaken. Wat geeft voor jou comfort in een auto? Is dat dat de kofferbak ruim is? Dat de auto duurzaam is? Of dat je juist heel zuinig rijdt? Wat jou comfort geeft, is een hele persoonlijke vraag, daarom is het belangrijk om er even goed bij stil te staan.

Hoe gebruik je de auto?

Een ander belangrijk thema om over na te denken, is het gebruik van de auto. Houd jij ervan om een paar keer per jaar een flinke roadtrip te maken? Dan heb je een auto nodig waar je lang comfortabel in kunt zitten. Niet alleen voor, maar ook achterin.

Ga jij graag op wintersport? Dan is het handig als de auto de mogelijkheid heeft om een dakkoffer te bevestigen. Of dat dit geïnstalleerd mag worden van de leasemaatschappij. Heb jij juist een caravan die mee op pad gaat? Dan is een trekhaak weer erg belangrijk. Kortom, de aanschaf van een auto is een erg persoonlijk proces waar veel denktijd aan vooraf gaat.

Nieuw of occasion

Als laatste is het belangrijk om de afweging te maken of je een nieuwe auto wilt leasen of dat je liever een gebruikte occassion wilt leasen. Als je een nieuwe auto least, ben jij de eerste die in de auto rijdt en betaal je in verhouding een hoger maandbedrag. Als je een gebruikte occasion gaat leasen krijg je een jonge occasion die eerder ingezet is als leaseauto. Deze zijn vaak pas twee of drie jaar oud en hebben relatief weinig kilometers op de teller. Doordat de auto al gebruikt is, zijn de maandlasten een stuk lager bij een lease occasion.