admin

Een elektrische auto is veel beter voor het milieu en om die reden is het de bedoeling dat later iedereen in een elektrische auto rijdt. Voor een elektrische auto zal je wel een laadpaal nodig hebben om de auto te kunnen opladen. Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten laadpalen? Lees dan hieronder verder om achter de verschillende soorten laadpalen te komen.

Laadpaal aan de muur

Heb jij een eigen garage in het huis? Dan kan het slim zijn om een laadpaal aan de muur te kiezen. Een laadpaal aan de muur is over het algemeen niet zo groot waardoor het niet veel ruimte inneemt. Daarnaast zit een laadpaal aan de muur niet echt in de weg, omdat het dus aan de muur hangt. Een webasto laadpaal valt onder deze categorie en heeft het voordeel dat het makkelijk te gebruiken is. Daarnaast is de laadpaal van goede kwaliteit en weet je zeker dat je er een lange tijd van kan genieten.

Laadpaal in de grond

Heb jij geen garage? Dan is de kans groot dat je een laadpaal in de grond zal moeten plaatsen. Dat is ook de meest gebruikelijke soort laadpaal in Nederland. Het is wel belangrijk dat je een eigen parkeerplek hebt waar je de laadpaal kan installeren. Je kan het beste kiezen voor een load balancing laadpaal. Door een load balancing laadpaal aan te schaffen, hoef je niet meer bang te zijn voor stroomuitval. Je kan je wellicht voorstellen dat het veel energie kost om een auto op te laden en dat kan voor stroomuitval zorgen. Met een load balancing laadpaal kan je dit voorkomen.

Laadpaal met vaste kabel

Verder wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen laadpalen met een vaste of losse kabel. Het voordeel van een laadpaal met een vaste kabel is dat je er niets meer aan hoeft te doen. Het enige wat je moet doen is de kabel in de elektrische auto doen en de auto laten opladen. Het nadeel van een vaste kabel bij een laadpaal is alleen wel dat het er wat slordiger uit kan zien. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Laadpaal met losse kabel

Het is mogelijk om een laadpaal te kopen waarbij de kabel los zit. Dit betekent dat je de kabel er telkens bij moet pakken als je de auto gaat opladen. Het nadeel is dus dat je er wat meer moeite voor moet doen, maar het voordeel is dat je de kabel weer kan opbergen. Hierdoor ziet de laadpaal er een stuk netter uit en hoef jij je geen zorgen te maken dat het er slordig uitziet. Bepaal dus jouw eigen wensen!