admin

Als Europese burger ben je vrij om in ieder ander Europees land dan het land waar je bent opgegroeid, te wonen en te werken. Er zijn dan wel een aantal dingen waar je tijdens je verhuizing rekening mee moet houden. Hoe regel je bijvoorbeeld je verzekering als je vanuit Oost- of Midden-Europa voor langere tijd, of misschien wel definitief, in Nederland gaat wonen?

Vrij verkeer van werknemers

De Europese wetgeving heeft bepaald dat iedere Europese burger vrij is om werk te zoeken in een ander Europees land, daar te werken, ook zonder werkvergunning, er te gaan wonen, en dezelfde rechten en plichten heeft als de andere inwoners van dat land. Ook verzekeringen horen hierbij. Dit geldt voornamelijk voor werknemers in loondienst. Als je niet werkt maar bijvoorbeeld student of gepensioneerd bent, of een eigen onderneming wil starten, kan de wetgeving, afhankelijk van je situatie, iets afwijken.

Verhuizing met auto

In veel gevallen komt er met de verhuizing naar Nederland ook een auto mee. Een internationaal kenteken voldoet in eerste instantie, maar het is belangrijk dat je na zes maanden in Nederland, ook in Nederland bent ingeschreven en het kenteken van je auto overzet naar een Nederlands kenteken, en een bijbehorende verzekering afsluit.

Autoverzekering bij Polisa.nl

Polisa.nl is een verzekeringsmaatschappij speciaal voor Oost- en Midden-Europeanen die naar Nederland verhuizen. Een autoverzekering afsluiten in een taal die je vreemd is, is niet prettig. Bij Polisa.nl kun je rekenen op service in je eigen taal. Zo weet je precies hoe de verzekering in elkaar zit en weet je wat je kunt verwachten. Sluit je de verzekering af, worden de schadevrije jaren vanuit je geboorteland meegenomen, waardoor je extra korting krijgt op je verzekering in Nederland. Ook heb je bij Polisa.nl pechhulp in binnen- en buitenland.

Alles onder één dak

Wanneer je naar Nederland verhuist, heb je natuurlijk meer verzekeringen nodig dan alleen een autoverzekering. Zo wil je ook je woning in Nederland verzekeren, en bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Bij Polisa.nl kun je niet alleen een verzekering afsluiten voor je voertuig, je kunt er ook terecht voor andere verzekeringen rondom het wonen in Nederland. Op deze manier sluit je alle verzekeringen af bij één bedrijf; wel zo overzichtelijk.

 

Samengevat: woon je al (bijna) een half jaar in Nederland en ben je van plan te blijven? Zet dan je kenteken over naar een Nederlands kenteken. Bij Polisa verzekeringen is dit zo geregeld, en kun je ook nog eens al je verzekeringszaken regelen in je eigen taal.