admin

Zelfreparerende banden

Een band lek rijden, komt altijd ongelegen en een wiel verwisselen is een vervelende klus. Veel bandenfabrikanten zijn zich daarvan bewust en ontwikkelen momenteel “zelfreparerende autobanden” die je bijna niet meer lek kunt rijden. Daar is nu een oplossing voor: WeelSeal.

WheelSeal is een preventief reparatiemiddel dat het lek rijden van de band voorkomt. Het dicht een optredend lek dicht zonder dat je er erg in hebt. Het is te gebuiken voor alle luchtgevulde banden. Het is een gel dat je toevoegt in de autoband. Het vormt een beschermende laag aan de binnenzijde van het loopvlak van de band.

Zodra een scherp voorwerp tot 6 mm doorsnede het loopvlak van de band doorprikt en er lucht ontsnapt, wordt dit gat onmiddellijk gedicht door WheelSeal. Als je daarna het voorwerp verwijderd, is de lek in de band voorgoed gedicht.

De Wheelseal gel heeft meer voordelen dan alleen bescherming bieden tegen een lekke band. De gel in de band verlaagt ook het rijgeluid en vermindert luchtverlies door het rubber van de band. Voor meer informatie over “zelfreparerende banden” bezoek de website van Wheelseal