admin

Private lease wint in populariteit en dit komt doordat het veel voordelen biedt voor degenen die niet direct een auto willen kopen. Het is simpelweg een manier om een auto te rijden zonder dat je de eigenaar wordt. Dit is hetzelfde concept als het huren van een woning in plaats van het kopen van een woning. Lease vergelijken is essentieel om de beste deal te vinden die past bij jouw situatie. Als je een auto kiest via private lease, dan teken je een contract voor een bepaalde periode. Na deze periode moet je de auto weer inleveren tenzij je het contract verlengt. Voordat je een private leasecontract aangaat, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Je moet vaak bewijs van inkomen overleggen zoals recente salarisstroken. Een kopie van je rijbewijs is ook nodig om te bevestigen dat je bevoegd bent om te rijden.

 

Controle van de auto bij inlevering

Na afloop van je private leasecontract komt het moment dat je de auto moet inleveren. Bij het inleveren van de auto wordt er een grondige controle uitgevoerd. Dit om te kijken of er meer dan normale slijtage aan de auto is. Kleine krasjes door normaal gebruik worden vaak over het hoofd gezien, maar diepe krassen of deuken worden gezien als schade. Het interieur van de auto wordt ook gecontroleerd op schade en slijtage. Als de auto schades heeft die niet onder normale slijtage vallen, dan kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

 

Eindafrekening na het verlopen van het contract

Als je contract is afgelopen en je hebt de auto ingeleverd, komt de eindafrekening. In deze afrekening worden eventuele extra kosten verrekend. Dit zijn de kosten voor extra gereden kilometers boven je contract of schadekosten. Het is goed om je contract erbij te pakken en alle kosten te controleren. Als er onduidelijkheden zijn, is het verstandig om contact op te nemen met de leasemaatschappij.

 

Auto inleveren of contract verlengen

Aan het einde van je private lease periode heb je de optie om de auto in te leveren of je kunt kijken naar het verlengen van je contract. Als je ervoor kiest om de auto in te leveren, volg je de stappen zoals hierboven beschreven. Wellicht ben je zo gehecht geraakt aan je auto dat je hem niet wilt inleveren. In dat geval kun je met de leasemaatschappij bespreken wat de opties zijn voor het verlengen van je contract. Vaak zijn er flexibele opties beschikbaar. Denk goed na over wat het beste bij jouw situatie past.